В Пловдив се проведе обучение на Монтесори учители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:18 / 29.06.2024
1376
В рамките на три дни, от 23 - 25 юни, се проведе поредното обучение на Монтесори педагози, инициирано от Община Пловдив.

Представители на всички 9 детски градини, работещи по метода на Мария Монтесори, се събраха, за да надградят знания и умения по прилагане на метода, да споделят опит и добри практики.

На педагогическите специалисти бяха представени темите "Развиване на умения у децата за взимане на решения и решаване на конфликти " и "Шестгодишното дете и космическият план - Вселената представена на детското въображение; Истории за водата и земята, Времева линия в детската градина“. Лектори бяха Монтесори обучителят и детски психолог Ренета Венева и социалният педагог Симеон Чуканов. Участие взеха и представители на отдел "Образование“ към Община Пловдив.

Обучението се финансира по подпрограма "Монтесори“, която е част от "Общинска образователна програма 2023-2025г.“. Подпрограмата стартира през 2016 г. като иновация и пилотен проект.

Община Пловдив е първата в страната, която въвежда метода на Монтесори в общинските образователни институции, вярвайки в подхода, който насърчава учителите да обучават и общуват с децата по различен от общоприетия начин. Методът се фокусира върху зачитането и насърчаването на индивидуалните различия на всяко от децата в групата, осигурява се среда, в която се изграждат социални компетенции и се развиват емоционалните им умения. 

Резултатите и постиженията на образователните институции, прилагащи метода Монтесори в Община Пловдив, вече вдъхновяват и служат за пример за педагогическата общност от други общини.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Уникални кадри от дрон на Бетонния мост, гледката е като от апока...
69-годишна жена се яви на изпит в МУ-Пловдив
Автобус на пловдивска транспортна фирма се вряза в стълб
Започва се! В Пловдив пенсионират възрастни директорки на градини...
Момче от Пловдив е спасило 16 човешки живота на морето!
МВР Пловдив: Жена и дете са в тежко състояние след два различни и...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).