В Пловдив стартира кампанията ''Европа: предай нататък!''

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:48 / 13.01.2005
1269
Министърът по европейските въпроси Меглена Кунева ще посети Пловдив, за да стартира информационната кампания за ЕС “Европа: предай нататък!”. Специален гост ще бъде гостуващият по покана на министър Кунева в България Пал Чаки, вицепремиер и министър по европейските въпроси на Словакия, съобщи пресслужбата на община Пловдив.
Гостите ще пристигнат в града на 17 януари, понеделник, и ще бъдат посрещнати пред Областната управа от д-р Гьока Хаджипетров. След разговора с областния управител ще се проведе среща с кмета на Пловдив д-р Иван Чомаков в заседателната зала на Общината.
По-късно гостите ще се срещнат с ученици от пловдивските гимназии.
Стартовият ден на кампанията в Пловдвив ще продължи в зала “Пловдив” на Международния панаир с дискусия за готовността на бизнеса в региона за членството на България в ЕС. Ще бъдат коментирани също мястото на България в ЕС, неправителствени организации, ангажирани с проблемите на малцинствата
Информационната кампания “Европа: предай нататък”, под патронажа на министър Кунева и по идея на движението “Доброволци за Европа”, стартира в края на лятото на 2004-та година. Досега са проведени над 30 срещи по общи и специфични проблеми на европрисъединяването в Сливен, Русе, Велико Търново и Плевен. Навсякъде срещите се организират в партньорство с общинските власти и местната администрация, неправителствени организации, браншови съюзи, съсловни сдружения.
В Пловдив на информационната кампания партнират Пловдивският панаир и Фондация “Движение Български Великден”, организатори на срещата с представители на бизнеса.
Стартът на кампанията в Пловдив се отличава с това, че за първи път се включва в дискусиите и министър от правителство на новоприсъединила се към ЕС държава. Министър Пал Чаки ще може да даде отговор на всчки въпроси от гледна точка на Словакия, а особено полезен като събеседник ще е и на срещата, посветена на работата с малцинствата, защото малцинствените проблеми също са негов ресор.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив
Обявиха конкурс за шеф на Транспортна болница в Пловдив
Близките на загиналия моторист Недялко Бакалски искат справедливо...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).