В Пловдив тръгва хайка срещу дребни длъжници

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
07:58 / 20.05.2006
1980
Мащабна акция за опис на имущество на 450 дребни длъжници към хазната започва до десетина дни в областите Пловдив, Пазарджик и Смолян, научи „Сега".

На мушката на Агенцията за държавни вземания (АДВ) са 350 души от Пловдив и по 50 от Смолян и Пазарджик, които дължат средства на 32 държавни институции. Дълговете са от 50 до 5000 лева. Става дума за неплатени осигуровки, фишове от КАТ, екоглоби, санкции, наложени от общината, Националното управление на горите и Комисията за търговия и защита на потребителите.

В Ракитово, Велинград и с. Семчиново има хора с по 10 акта за незаконна сеч. Става дума за социално слаби роми. Преди 2 г. по тези места е правена подобна акция заедно с жандармерията, но се оказало, че длъжниците нямат никакви вещи за конфискуване и покриване на задълженията.

Още преди месец от АДВ обявиха, че стартира мащабна акция за събиране на наложени, но неплатени глоби от фирми и граждани, които имат до 5000 лв. дълг. Акцията започна най-напред от малки градове на територията на Бургас, Ямбол, Златица, Пирдоп и Правец. Започна се с малките градове, за да се натрупа опит, защото агенцията по принцип се занимава с големите длъжници на хазната.

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).