В Пловдив връчват годишните национални награди за безопасност при работа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:05 / 18.12.2013
921
Церемония по връчване на годишните национални награди по здраве и безопасност при работа ще се състои на 20 декември 2013 г. от 15.30 ч. в хотел "Империал" в Пловдив. Конкурсът е организиран от Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" и се провежда за четвърти пореден път, в съответствие с европейската политика за насърчаване осигуряването на здравословни и безопасни условия на труд, прилагането на превантивни подходи срещу допускането на трудов травматизъм и професионални заболявания. 

Основната ни цел е да се отличат примери за добри практики в областта на здравословните и безопасни условия на труд в страната и да се насърчат дейностите, свързани с превенция и контрол на рисковете на работното място, чрез активно включване на всички заинтересовани страни.

Както и през предходните три години, в конкурса за национални награди по здраве и безопасност при работа през 2013 г. взеха участие предприятия от всички икономически дейности. 

Кандидатите се съревновават, разпределени в три категории: малки, средни и големи предприятия, като всеки кандидат може да участва само в една от тези категории (в зависимост от числеността на персонала към момента на подаване на заявлението).

Победителите във всяка от посочените по-горе три категории са определени от специално създадена за целта комисия, чийто състав включва представители на ИА ГИТ, на социалните партньори в страната и на Фондация "Център за безопасност и здраве при работа".

Класирането се извърши въз основа на информацията, съдържаща се в заявлението за кандидатстване и представените по преценка на съответния кандидат допълнителни материали (вкл. снимки, илюстрации, графики, диаграми и т.н.).

Не бяха допуснати до участие предприятия, в които през настоящата година или в някоя от предходните две години е допусната смъртна злополука или злополука, довела до инвалидност.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).