В Пловдив започва най-старият фестивал на камерната музика в Европа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:00 / 09.06.2013
1521
От 10 до 20 юни Етнографският музей и залите в Драматичния театър и Музея на Съединението в Пловдив ще се преобразят в празнични подиуми със знака на 49-ия Международен фестивал на камерната музика. Там ще си дадат среща над 31 именити интерпретатори на световни музикални шедьоври от различни епохи и техните поклонници. Международната марка на 49-то издание на фестивала се защитава освен от българските музиканти, концертиращи по световните сцени, и с участието на три чуждестранни формации. Това са румънското трио "А-ТОН", трима руски музиканти от "Музикална къща "Санкт Петербург" и струнен квартет "Метис" от Литва.

Редом с академик Атанас Куртев, пианист от изключителна величина, в афиша се открояват и младите Атанас Кръстев - виолончело, и Евгени Генчев - пиано, заявили дарбата си в многобройни изяви вече на сцените на 4 континента. Силен акцент със запазена пловдивска марка е утринната серенада с почерка на хоровия диригент доц. Крикор Четинян, като вдъхновител и художествен ръководител. 

Събитието от 10 до 20 юни, включващо общо 8 концерта, е рамкирано от виртуозите на струнен квартет "Димов" (на старта - 10 юни от 20 часа в Етнографски музей) и звездното дуо Веско Ешкенази - цигулка, и Людмил Ангелов - пиано, на финала - 20 юни от 19 часа в Драматичен театър.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).