В Пловдив започва семинар за готовността на България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:51 / 14.03.2006
942
Подготовката на обществените органи на властта за използване на структурните фондове в България ще бъде дискутирана на семинар в Пловдив на 16 и 17 март.

Семинарът е съвместна инициатива на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Южния район за планиране с център Пловдив, Държавната канцелария на Федералната провинция Саксония Анхалт - Германия и Службата за техническа помощ и обмен на информация към Европейската комисия TAIEX.

По време на семинара експерти от Европейската комисия, от Държавната канцелария на федерална провинция Саксония-Анхалт и от Министерството на регионалното развитие и благоустройството ще представят основните принципи за управление на структурните фондове и как те са свързани с подготовката на България за новия програмен период 2007 – 2013.

Целта на семинара е да представи добрите практики и възможностите за изграждане на мрежови структури между правителствени и регионални институции при използването на структурните фондове в различни европейски региони.

В срещата ще вземат участие министърът на регионалното развитие и благоустройството г-н Асен Гагаузов, областният управител на Пловдив Тодор Петков, министърът по европейските въпроси на провинция Саксония-Анхалт Райнер Робра.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Разбраха се: Общините Пловдив и "Марица" решиха за транспорта на ...
Съдът в Пловдив пусна срещу 50 000 лева арестувания диригент
Лекарка от Пловдив обясни защо преяждаме и качваме килограми, пос...
Пловдивският университет открива новата академична година
Много големи проблеми с водата в Пловдив от днес
Преподавател в ПУ: Изследователите казват, че са необходими 6 дес...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).