В "Северен" обучават социални асистенти за помощ в дома

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:02 / 29.07.2013
1466
Надграждащо обучение по проект BG 051 РО 001- 5.1.04-0080 "Подкрепа в дома и семейството", който се реализира в "Северен", беше проведено от 26 до 28 юли, съобщи кметът на района Ральо Ралев. Това е първото надграждащо обучение, организирани от районните администрации, уточни той.

В двумодулното обучение участваха наетите по проекта 18 души, които предоставят ежедневни социални услуги на 40 потребители от район "Северен". Предоставяните услуги от районната администрация са изцяло съобразени със специфичните нужди на всеки отделен потребител.

В надграждащото обучение беше включена методика за предоставяните услуги и здравно обучение за обслужване на възрастни хора и хора с увреждания. Един от тях изрази удовлетворението си от участието в проекта с думите: "Вие ме върнахте към живота!". Всички бяха категорични, че обучението е много полезно за дейностите, които изпълняват в помощ на хората със специфични нужди. В рамките на семинара бяха обсъдени текущи въпроси и бяха споделени добри практики.

"Наетите по проекта лица имат едногодишни трудови договори с районната администрация в "Северен", уточни кметът инж. Ралев. 


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).