В "Северен" премахват опасни детски площадки и незаконни обекти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:51 / 27.08.2013
1864
Акция за премахване на опасни съоръжения от детски площадки и незаконни обекти стартира вчера в район "Северен", съобщи районният кмет Ральо Ралев.

"Металните катерушки от площадките на пл. "Чехов", ул. "Лайка", ул. "Делянка" и ул. "Стефан Ботев" (зад "Луксор") се отстраняват, защото има опасност децата да се наранят. Непосредствено до тях са изградени нови съоръжения, които отговарят на изискванията за безопасност", посочи инж. Ралев.

Паралелно с това се разчистват и общински терени до автогара "Север". Кметът на района издаде през юли заповед за премахване на три незаконни търговски обекта.

"Павилионите са поставени върху терени публична общинска собственост, като в единия случай няма договор между наемателя и районната администрация за ползването му, а във втория - споразумението не е подновено повече от 1 година", разясни Ралев. Вчера собствениците на търговските обекти са започнали доброволно да ги премахват.

"Днес предстои да бъде вдигната незаконна гаражна клетка на ул. "Баткун", която е поставена върху общински терен, а утре ще бъде премахнат тухлен гараж зад хипермаркет "Кауфланд" на ул. "Брезовско шосе". При втория случай собствениците са подали документи за узаконяване на обекта, но той е поставен върху терен, попадащ в улична регулация и не може да остане на мястото си", обясни районният кмет.

Акцията по премахване на незаконните обекти ще приключи в сряда.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Нагъл, по-нагъл - джип в "Капана"
Искаме 2 млн. лв. от държавата за един от стадионите на Пловдив
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).