ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
В "Тракия" искат удължаване на зеленото на светофара до блок 1
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:50 / 02.11.2013Коментари (1)3303
© Plovdiv24.bg
Снимка Архив
За светофар в "Тракия" до блок 1, сменящ се приблизително на 5-8 секунди, което прави пресичането на пешеходци невъзможно, сигнализира на редакционната поща на сайта наш читател.

"Здравейте, Plovdiv24.bg. Моля ви за съдействие от ваша страна за незначителен на пръв поглед проблем, но касаещ както мен, така и много хора. Става въпрос за светофара на бул."Освобождение" в ж.к. "Тракия" от страната на автобусната спирка на клуб "Галакси", уточнява жителят на района.

По думите му, бързата смяна в светлинното регулиране  затруднява преминаващите пешеходци да пресекат и двете платна на булеварда.

"Вариантите са два: много бързо да вървиш, подтичвайки си, за да пресечеш и двете платна наведнъж, или да вървиш много бавно, пресичайки само едното, да починеш малко в средата на булеварда в указаното за пешеходци тротоарно място и когато светне зелено, пак да се устремиш да стъпиш към желания бордюр на отсрещната страна и да отдъхнеш, че коли няма.

Свидетел съм на това как майка с количка през лятото се спъна, чехлата й се отхлузи, върна се назад една крачка да си сложи чехлата и през това време светна червено и тя пак се върна, за да изчака зелената светлина, както и на много други подобни случки.

А да не говорим как колите, завиващи към платното на булеварда се изстрелват зад гърба ти, щом понечиш да пресечеш платното на дългоочакваното зелено. Това е голям град и голям булевард. В крайна сметка 5 секунди не са достатъчни, за да пресече човек. В София и Пазарджик например много от светофарите стоят на зелено 50-60 секунди", завършва писмото на жителят на района.

"Това едва ли е така. Не е възможно зелената светлина да трае само 5-8 секунди. Минимум 12,13 секунди светят светофарите за пешеходците, а ако някой от тях не успее да пресече за това време, изчаква в разделителната ивица, докато отново светне зелено. Въпреки това се ангажирам, ще проверим сигнала на вашия читател", заяви за репортер на сайта шефа на ОП "Организация и контрол на транспорта" Никола Янакиев, потърсен за коментар по случая.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+7
 
 
нищо подобно.много добре си е регулиран светофара.платната просто са големи и естествено немогат да се пресечат на веднъж,но за това има достатъчно голяма разделителна ивица.мога да се съглася единствено ако неможе да се пресече едното платно нормално.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Хороскоп за деня
Голямо количество радиоактивен метал е открито в Пловдивска област
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: