В УМБАЛ отдават почит на загиналите медици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:41 / 15.08.2006
1122
С 2-минутно мълчание и включени сирени и клаксони на линейките здравните работници в Университетската клиника „Свети Георги” в Пловдив ще отдадат днес почит на медиците, загинали при изпълнение на служебния си дълг. Отдаването на почит ще се състои точно в 12:00 часа пред поликлиниката на болницата на „Пещерско шосе” и пред травматологията на ул.„Васил Априлов”.

Идеята на всеки 15 август да се отдава почит на хилядите медици, загинали при изпълнение на професионалните си задължения, е на Националният алианс „Живот за България” и в. „Български лекар”. Целта е да се напомни на обществото за човеколюбието и всеотдайността на българските лекари и сестри, готови да отдадат здравето и дори живота си за своите пациенти.

Датата 15 август не е избрана случайно, защото на нея през 1963 г. от тежко изгаряне, след като е спасявал пътници от пламнал автобус, умира един от най-големите български лекари д-р Стефан Черкезов. Отбелязването на тази дата, като Ден на медиците, загинали при изпълнение на служебния си дълг, се състоя за първи път миналата година пред ВМА-София. Сега, освен от Министерството на здравеопазването, инициативата на Националния алианс „Живот за България” и в. „Български лекар” се подкрепя и от всички лечебни заведения в България.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Огромен резил! Вижте какви са ги вършили арестуваният в Пловдив д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).