В пловдивско училище се проведе полезна конференция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:51 / 03.09.2023
1734
На 31.08.2023, в ОбУ "Пенчо Славейков" по проект "Шанс за всички" се проведе Конференция на тема: "Популяризиране на необходимостта от повишаване и насърчаване на грамотността и степените на образование сред целевите групи и привличане на общественото внимание към ползите от повишаване на грамотността като предпоставка за бъдеща заетост".

Участници в Конференцията бяха обучителите от училището и обучаемите лица, участници в проекта, представители на кметство "Източен" и Бюрото по труда. След официалното откриване на събитието, бяха отбелязани стратегиите и политиките за повишаване на грамотността сред уязвими групи. Отчетен бе приносът на проект "Шанс за всички" за популяризиране на необходимостта от повишаване на грамотността и ролята на училището за привличане на общественото мнение към ползите от образованието като предпоставка за бъдеща заетост.

Обучаемите споделиха затрудненията си в опитите си да намерят подходящата за тях работа, а представителя на Бюрото по труда, разясни начините на функциониране на институцията по отношение на обяви за работа, курсове за безработни и др. Полезността от дейностите по проекта беше отчетена от партньорите.

Г-жа Делинова, директор на училището, благодари на всички ангажирани страни, отчете статистическите данни, които доказват успешността на проекта и изрази надежда за бъдещи съвместни партньорства. Г-жа Стефка Симеонова, ст.експерт в отдел "Образование" на кметство Източен акцентира върху полезността на проекта, изрази своите адмирации за постигнатото и изрази мнение, че това е пътя към ограмотяване и реализиране на хората от уязвимите групи.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал до Plovdiv24.bg: Натъпкани сме като прасета, ще се задушим...
Пловдивчанин повдигна ризата на мъж, разкри измама на мафията от ...
Млад шофьор не спря на "Стоп", последва сблъсък с камион
Митрополит Николай прие новия директор на МВР Пловдив
По телефона от Пловдив: Ало, синът ти катастрофира и уби дете
В Пловдив има 212 000 регистрирани коли, още толкова влизат в гра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).