В първия учебен ден - запалени фарове в знак на загриженост за децата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:58 / 14.09.2004
567
Близо 60 хиляди деца ще излязат утре по улиците на града, за да отидат на училище в първия учебен ден. Тролеи и автобуси се препълват. Изнервени родители надуват клаксони и отнемат предимство на пътя, бързайки да откарат навреме децата си за откриването на учебната година. Други, тръгнали пеша, хванали за ръка някой първолак, почти на бегом пресичат оживени кръстовища, притеснени, че още не са купили букет за "класната". Трети, за които първият учебен ден не е събитие, търсят начини да се придвижат по-бързо и всяват допълнителен смут в движението. Картинката се повтаря всяка година на 15 септември, често се стига до злополуки.
По традиция в първата учебна седмица полицията провежда акция "Да пазим децата на пътя", по време на която униформени служители оказват съдействие за избиране на по-безопасни маршрути за учениците и засилват контрола върху спазване ограниченията на скоростта на автомобилното движение.
Традиция стана и колите да се движат с включени къси светлини през първия учебен ден. По този начин изразяваме съпричастност към опазването на детския живот.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).