ВАС остави без последствие жалбата на Кристиан Гьошев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:54 / 22.10.2004
1044
Върховният административен съд (ВАС) на Република България е оставил без разглеждане жалбата на Кристиан Димитров Гьошев срещу чл. 5, ал. 1 от Наредба № 6 от 28. 05. 2001 г. за разпределение на учебното време за достигане на общообразователния мининум по класове, етапи и степени на образование, както и срещу учебния план на профилираните гимназии и профилираните паралелки в гимназии и СОУ с прием след завършен VII клас с интензивно изучаване на чужд език и учебния план на професионалните гимназии с прием след завършен VII клас с интензивно изучаване на чужд език, утвърдени от министъра на образованието и науката, собщиха от Министерството на образованието.
Петчленният състав на ВАС е намерил жалбата за процесуално недопустима, тъй като ВАС вече се е произнесъл по законосъобразността на Наредба № 6 от 28.05.2001 г., приемайки, че не са налице основания за нейната отмяна. Относно обжалваните учебни планове, ВАС е постановил, че същите нямат характер на нормативни актове, поради което е оставил жалбата без разглеждане и в тази й част, като е прекратил производството по делото.
Още по темата: Кристиян Гьошев отново атакува образованието в съда

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).