ВКС потвърди 15 години затвор за Христо Недялков

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:19 / 21.07.2005
1430
Върховният касационен съд потвърди присъдата, с която Пловдивският окръжен съд осъди на 15 години лишаване от свобода Христо Недялков /25 г./. Той е признат за виновен в това, че през месец май 2001 год. в гр. Калофер умишлено е умъртвил Добрина М. Жалбата на подсъдимия са отхвърлена от горната инстанция и присъдата влиза в сила от днес. Наказанието подсъдимият ще се изтърпява при “строг” режим.
Съдът прие за установено, че 15.05.2001 г. след обед подсъдимият посетил няколко питейни заведения в гр. Калофер, където употребил алкохол. След това отишъл в дома на баба си и продължил да пие. Късно вечерта решил да се прибира в жилището си. Минавайки покрай дома на Добрина М. влезнал в стаята, където спяла жената. Тя се събудила и двамата започнали да си говорят. Тогава обаче се скарали и Недялков взел да я души с ръце. В този момент подсъдимият нанесъл силен удар в главата на пострадалата със стъклена бутилка. Ударил я още няколко пъти оставил я на леглото и се прибрал в дома си. Сутринта установил, че по дрехите му има кръв. Отишъл до дома на Добрина М. и я заварил обляна в кръв и стенеща от болка. Тогава се обадил на своя съседка. Споменал и, че е направил голяма беля и ще се самоубива. Преоблякъл се с изпрани дрехи и отишъл в гората, където се укривал два дни. След това потеглил към гр.Карлово и се предал на полицията.
По време на съдебното заседание са разпитани 18 свидетели и изслушани 4 експерти. Според вещите лица причината за смъртта на Добрина М. е мозъчен кръвоизлив и счупване на гръкляна.
Подсъдимият в момента се намира в затвора в Пловдив с наложена от съда мярка за неотклонение “задържане под стража”.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).