ВКС потвърди доживотната присъда на Владимир Николов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:37 / 20.07.2005
1180
Върховният касационен съд потвърди присъдата, с която Пловдивският окръжен съд осъди на доживотен затвор Владимир Николов /27 г./. Съдия Веселин Ганев го призна за виновен в това, че на 11 юни, 2001 година в гр. Пловдив с особена жестокост умишлено е умъртвил Николай Павлов /28 г./. Жалбата на подсъдимия е отхвърлена от горната инстанция и присъдата влиза в сила от днес. Наказанието подсъдимият ще следва да изтърпи при “специален” режим.
Съдът прие за установено, че подсъдимият Владимир Николов и убитият Николай Павлов учели заедно. Те били студенти пети курс във ВИХВП-Пловдив. От три години живеели в една стая на общежитията, завършили семестриално и подготвяли дипломните си работи. Отношенията между тях не били добри, поради особения характер на подсъдимия, който се дразнел от цялостното поведение на съквартиранта си.
На 11.06.2001 година пострадалият бил легнал и заспал. през това време подсъдимият Николов изпил цяла бутилка с вино и малко ракия. Употребил и десет таблетки диазепам. Около полунощ взел чук и нанесъл с него пет удара по главата на Павлов. След това с кухненски нож нанесъл още 48 удара по тялото на жертвата.
На следващия ден родителите на Павлов се опитвали да се свържат с него по телефона, но неуспели. На 13.06.2001 год. те отново търсели сина си. Тогава дърводелецът на общежитието разбил вратата на стаята и трупът на Павлов бил открит, а подсъдимият Николов се движил из помещението. При идване на оперативната група той заявил, че след като умъртвил приятеля си се опитал да се самоубие като се намушкал в гърдите и стомаха. по тялото му били открити множество наранявания, но те се оказали повърхностни след оказаната му помощ в болницата.
По време на съдебното заседание са разпитани 15 свидетели и изслушани 8 експерти. според вещите лица причината за смъртта на павлов е тежка мозъчна травма и счупване на черепа, които увреждания са несъвместими с живота.
На родителите на убитото момче подсъдимият е осъден да заплати 80 000 лв. кръвнина.
Информацията е на focus-news.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тежка катастрофа със загинал край Пловдив
Огромен клон се стовари на оживена улица в "Каменица"
Катастрофа в центъра на Пловдив, младеж се натресе в джип
Сигнал: Индийци вече карат автобуси в Пловдив! Не говорят българс...
В Пловдив санкционират за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци...
В Пловдив не се смилиха над Георги Георгиев


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).