ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ВКС потвърди присъдата на изверг, изнасилвал болно дете
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:03 / 25.03.2009Коментари (0)1958
© Plovdiv24.bg
Върховният касационен съд потвърди присъдата на подсъдимия Петър Янков (40 г.), с която Пловдивския окръжен съд го осъди за изнасилване на 15 години лишаване от свобода при първоначално усилено строг режим. Той беше признат за виновен в това, че през периода 17 - 30 декември 2006 г. в овчарниците, намиращи се до с. Брестник и в гр. Пловдив, чрез употреба на сила и заплашване е извършил съвкупление и блудствени действия с 11 годишната Виолета А.

Подсъдимият Янков и майката на пострадалата Стоянка поддържали интимна връзка от дълго време. Стоянка била разведена с бащата на Виолета, от когото имала три деца - пострадалата и още едно момче и момиче. През 2001 г. Янков нанесъл тежък побой на другата дъщеря на Стоянка - Костадинка, за което бил осъден на три години лишаване от свобода. След излизането му от затвора двамата любовници възобновили връзката помежду си. В този период Стоянка търпяла наказание пробация, наложени й затова, че не се грижи за децата си. Родителските й права били отнети и дадени на бившия й съпруг и баща на децата. С решение на органите за закрила на децата обаче Виолета била дадена за отглеждане на бащата на Стоянка в дома му в с. Скутаре, тъй като битовите условия в дома му били по-добри.

Виолета страдала от лека умствена изостаналост - лека дебилност и учила в помощното училище "Стефан Караджа" в гр. Пловдив. Тя следвало да обитава седмичния пансион на училището, но редовно бягало оттам и често ходела в дома на майка си в ЖК Тракия. В този дом Стоянка живеела с майка си Тодора. Двете водели дегенерирал начин на живот, свързан с постоянно употреба на алкохол. През това време Янков работил като овчар в овчарници в с. Брестник, където живеел във фургон. Там го посещавали често Стоянка и майка й, като понякога водели и Виолета.

На 16 декември Стоянка за пореден път изгонила Виолета от дома си като й заявила да отива във фургона на Петър. Останалото навън в студа дете така и направило. Петър го посрещнал пиян, дал й да яде и после я изнасилил. Детето останало да спи при него и на другия ден Янков отново я изнасилил. На 23 декември Виолета споделила на майка си за случилото се, но тя не й повярвала. На 24-и майката и бабата организирали тържество в чест на рождения ден на Виолета, като поканили в дома си й Петър. Групата се напила, а след като всички заспали Янков изнесъл пострадалата в другата стая и отново я изнасилил. Това се повторило и на 30 декември. На 2 януари 2007 г. Виолета отишла при баща си в с. Царацово. Той я завел при личния лекар в селото, където пострадалата споделила за случката и по-късно била освидетелствана в съдебна медицина. Подсъдимият е осъден да заплати на родителите на Виолета сумата от 20 000 лв. за причинените им с деянието неимуществени вреди. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Жена е открита мъртва в Сопот
Удвояват околовръстното на Пловдив
Велосипедист е открит мъртъв в необезопасена шахта
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: