ВУАРР организира семинар за иновациите в биопроизводството

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:30 / 29.10.2013
751
Висше училище по агробизнес и развитие на регионите стартира партньорството си в реализацията на комуникационна кампания "Свят, който харесваш, с климат, който харесваш" на Европейската комисия. Специфични цели на ВУАРР при реализиране на кампанията са:

- повишаване на информираността на обществото относно опазването на околната среда и климата и значението на биопроизводството;
- повишаване на информираността на потребителите/ производителите/ търговците/ институциите за значението на осигуряването на качествена и здравословна храна;
- насърчаване на предприемачеството в селските райони за опазване на околната среда и внедряване на иновационни нисковъглеродни технологии в селското стопанство. Посланията са: Училище за зелени технологии! Екохрана за екобъдеще!

В тази връзка Висше училище по агробизнес и развитие на регионите организира семинар на тема: "Насърчаване на трансфера на иновации в биопроизводството и развитието на регионите".

Семинарът се организира съвместно със секция "Биологично производство" на Института за регионални изследвания към ВУАРР и ще се състои днес от 10:00 часа в Ректората /гр. Пловдив, бул. Дунав 78/.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).