ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Валери Жаблянов: Трябва да гласуваш, за да защитиш себе си!
©
Валери Жаблянов за трети път е кандидат за народен представител от Пловдив – град. Той е втори в листата на "БСП – Обединена левица“, която участва в извънредните парламентарни избори на 27 октомври 2024 г. с № 28 в интегралната бюлетина.

Процесите на разделение в лявото политическо пространство са преодолени и въпреки че някои не вярваха, че може да се случи обединението и да бъдат преодолени стари вражди, обединението е факт. Въпросът е сега последователите на левицата да повярват в обединението, да повярват в силата на левицата.

Това каза той в интервю за Plovdiv24.bg. И добави:

"Общото ни послание към хората е, че левицата е не просто необходимият коректив в българската политика. Левицата може и трябва да бъде управляващият фактор в българската държава, защото нашето развитие през последните десетилетия не просто се измести вдясно като философия. Самото общество стигна до такива нива на социално разделение, че наблюдаваме примери на обществена конфронтация, включително на индивидуално ниво, която зад себе си крие подтекста на социалните различия.

Вече има социални групи, които нямат допирна точка помежду си, които се противопоставят една на друга. Това са неща, които често пъти прерастват в битови конфликти. За да излезе нашето общество от това състояние на конфликтност, се нуждаем от преодоляване на тежките социални различия, които се създадоха. Чрез тези социални разделения стигнахме до там да се отнемат шансовете за развитие на бъдещи поколения“ – коментира Жаблянов.

След Втората световна война в развитите европейски държави са изградени социални държави и съвременният български гражданин като напусне пределите на България се стреми именно към тези държави. И у нас базата трябва да бъде гарантирана, за да може бъдещите пълноценни и пълноправни граждани да свикнат с идеята, че ще живеят заедно, че тази държава е тяхна. В тази посока левицата от години има конкретни предложения, а сега в 100 точки конкретизира идеите си в сферата на образованието, здравеопазването, демографията, икономиката.

"В нашата предизборна платформа имаме съвсем ясни предложения и за пряка финансова помощ за младите семейства, за създаване на нова държавна жилищна политика“ – каза Жаблянов. Припомня, че последният голям катаклизъм е бил в средата на 90-те години на ХХ век и сегашното поколение явно смята, че да дължиш на няколко банки пари няма нищо страшно. По думите му, самите банки имат 1,5 милиарда печалба само от такси за предоставени услуги и никой от десните партии не си е поставил за цел да каже на банките "Чакайте! Стоп! Това е печалба, която се формира не в резултат от същинската ви дейност“. Действителната алтернатива в социално-икономически план е левицата.

В интервюто коментираме и състоянието на демокрацията в България. "За съжаление се сблъскваме с все по-фрапантни нарушения на изборните права на гражданите. Брутална, открита търговия, натиск върху гражданите, опит за въздействие върху свободния избор на хората – това не е преодоляно в момента. Правителството, имам чувството, че се превръща в ням наблюдател на това, което става“ – каза той.

Жаблянов коментира и темата за промените в Конституцията, една от които, останала в сянката на орязаните правомощия на президента, касае допускането на лица с двойно гражданство да заемат висши държавни постове.

В бъдещия парламент "БСП-Обединена левица“ би подкрепила други партии, които имат сериозна социална програма, която не се ограничава до вдигане на минималната работна заплата или компенсиране на пенсиите заради инфлацията.

"Иска ми се да вярвам, че през българското общество ще премине някаква тръпка. Трябва да излезеш и да защитиш себе си. Всички виждат какво става с българската държава, как, който не е минал оттук, не е натрапил собствения си интерес и да ни принуждава да го изпълняваме“ – аргументира важността да се гласува на изборите. Жаблянов очаква добро представяне на Левицата и поне три мандата.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!



Още по темата: общо новини по темата: 333
11.10.2024 »
10.10.2024 »
10.10.2024 »
10.10.2024 »
09.10.2024 »
09.10.2024 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Локо в Първа лига, сезон 2024/2025
Олимпийските медалисти на Пловдив
Български национален отбор по футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли общините "Марица" и Родопи" да се слеят в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: