Вандали са разбили тунела на Детската железница в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
12:12 / 23.08.2006
2644
При ежеседмичния оглед на трасето на Детската железница в парка на Младежкия хълм в Пловдив на 20.08.2006 Асоциация "Приятели на железопътния транспорт" са установили, че вратата на тунела на детската железница е разбита и останалите там вагончета са подложени на разграбване.

Група деца, необеспокоявани от никой, са били заварени да си играят в тунела, което е особено опасно. Лабилните талиги на вагоните създават предпоставки за инциденти, а в допълнение на това има и немалко разпръснатите вътре стъкла, отпадъци и игли от спринцовки. Според децата вратата на тунела е разбита в събота срещу неделя – 19-20.08.2006 год.

В писмо от 21.08.2006 от Асоциацията призовават кмета д-р Чомаков незабавно да предприеме действия по обезопасяване на тунела и съхранение на вече почти невъзвратимо разбитите вагончета. Те са алармирали също така, че линията на детската железница, в частта й след тунела, посока спирка Панорама, железният път се разграбва. Ежеседмично липсват нови и нови скрепления и траверси от трасето, информират от "Приятели на железопътния транспорт".

"Надяваме се Община Пловдив да предприеме, действия по обезопасяване и съхранение на общинското имущество и да се организира нощна (денонощна) охрана на Парк “Младежки хълм”", казаха от Асоциацята.

Припомняме, че Асоциация "Приятели на железопътния транспорт" имат инциатива за възстановяване на Детската железница. Последната излезнала от общината информация бе, че парите за възстановяването на уникалното съоръжение са гласувани и ще бъдат отпуснати. До момента обаче няма никакво движение по въпроса, съобщиха инициаторите на акцията.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Огромен резил! Вижте какви са ги вършили арестуваният в Пловдив д...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).