Вапцаровци отбелязаха националната седмица на четенето

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:20 / 27.10.2023
970
Учениците от СУ "Никола Вапцаров“ отбелязаха Националната седмица на четенето с многобройни дейности. В понеделник дванайсетокласничките Арлет Харкас и Йоана Ильова гостуваха на учениците от 4.“а“ и 4.“б“, за да им дадат полезни съвети как четенето да стане още по-полезно и приятно дори и през лятната ваканция.

Най-ценното, което четвъртокласниците разбраха от зрелостниците е: "Четете и подражавайте на добрите герои в книгите, защото само те биват запомнени!“

Във вторник учениците от начален етап премериха сили в състезанието "Най-бърз четец“, а петокласниците и шестокласниците представиха пред съучениците си своите най-любими книги.

В сряда беше кулминацията на събитията, тъй като всички ученици от прогимназиален етап, учители, зам-директори и директорът-Стоян Стратиев, се събраха в кинозалата на училището.

Осмокласниците представиха поучителната приказка "Дядо Петко и баба Пена“. Учениците от 6.“а“ клас представиха като репортаж приказката "Златното момиче“. Иновативният подход впечатли публиката, тъй като героите сами разказваха пред репортера за своите преживявания.

За финал на прекрасната седмица остана театралната постановка "Едип и пророците“. Учениците от 8.“а“, специалност "Бижутерия“ и 8.“б“, специалност "Графичен дизайн“ заедно с класните си ръководители гледаха спектакъла в Драматичен театър, гр. Пловдив.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Наплив от желаещи да учат в Пловдивския университет
Скоба и фиш за два мерцедеса в Пловдив
КТ "Подкрепа": Скандална директорка на училище в Пловдив отдавна ...
Нов епизод на "Бързи и яростни" в Пловдив, този път в 5.30 ч. сут...
Д-р Бацелова от Пловдив: Не забравяйте репелент, когато стягате б...
Премиера на "Кармен" на Античния театър днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).