Вдигат десет пъти глобата за строители - замърсители

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:58 / 02.04.2009
1384
Десет пъти по-високи глоби за строителните фирми в Пловдив, които замърсяват улиците на града и вдигат много шум ще започнат да бъдат налагани след месец. Малките санкции сега не плашат особено строителните предприемачи, които плащат глобите и продължават да цапат, констатираха от общинския отдел „Екология" след изненадващи проверки на няколко строителни обекта под тепетата.

Заради калта и мръсотията около два обекта в пловдивския район „Южен" са събрани подписи на 200 пловдивчани, които протестират заради безобразното състояние на терена около строителния обект.

Този строител е получил няколко предписания и две глоби на обща стойност 600 лева. Заради мръсотията и шума, който се вдига, днес му бе написан акт за сумата от 500 лева. Разбира се глобената страна намери куп оправдания пред еколозите.

Още по-големи нарушения бяха констатирани при строежа на голям търговски център в район „Северен". Там строителната фирма е заградила тротоара, не е поставила задължителната ограда и от седмици трупа камари с отпадъци. За всички тези нарушения строителят получи максималния размер на предвидената глоба от 500 лева.

„Строителните компании плащат и продължават да цапат заради смешните суми", смята еколог № 1 на Пловдив Христо Минков.

По този повод от отдел „Екология" са внесли искане в Пловдивския общински съвет, с което глобите за фирмите, които замърсяват града да станат в размер от 2 000 до 10 хиляди лева.  

Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хотелиерите в Пловдив доволно потриват ръце
Кметът Димитров повежда листата на ГЕРБ в Пловдив рамо до рамо с ...
Гражданка: До гуша ми дойде! Отвратително е!
Нова улица в "Тракия" край строящ се огромен жилищен комплекс
Няма връзка с автогара "Юг"
Два дни до началото на Международен технически панаир 2024


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).