Вдигат нов жилищен комплекс на мястото на бившата ОМК

Автор: Георги Кирилов
Коментари (15)
12:22 / 20.08.2024
23355
Сградите на бившата "Обединена млечна компания" в пловдивския район "Северен" ще бъдат съборени и на тяхно място ще се издигне нов жилищен комплекс. Това става възможно, след като фабриката окончателно прекрати дейността си в Пловдив и производството се премести в Сливен, предава Plovdiv24.bg.

Освободеният терен от близо 36 декара обща площ е продаден за 16 милиона лева на пловдивската компания за недвижими имоти "Галакси инвестмънт груп", част от холдинга на "ВП Брандс Интернешънъл". Дружеството притежава и съседния имот от 50 дка по протежението на бул. "Дунав", който пък е в непосредствена близост до първия в Пловдив модерен многофункционален комплекс Royal City. 

След придобиването на новия терен холдингът вече притежава голяма част от карето между булевардите "Дунав", "Васил Априлов" и "Северен" и ул. "Победа". Там обаче се намира автогара "Север", част от портфолиото на "Хеброс бус", чийто собственик инж. Веселин Дошков още миналата година каза пред Plovdiv24.bg, че е притискан да продаде имота си. Той обаче смята да закрие автогара "Юг" и да прехвърли дейността към другите две автогари - "Родопи" и "Север". "Това са транспортно-комуникационни решения и е замислено една до друга да има автогара и гара, както са централна жп гара и "Родопи" и гара "Филипово" и "Север"" - обясни тогава транспортният бос.

Дали идеята на Дошков ще се осъществи, зависи в известна степен и от другия му съсед. Това е петролният магнат Георги Самуилов, който преди време купи на търг от синдик гаража с автобазата на фалиралата фирма "Градски транспорт" на Ангел Батаклиев.

Намеренията на Самуилов за бъдещето на имота не са известни, но, имайки предвид, че той също мощно навлиза в сектора с недвижими имоти, не е изключено да планира вдигане на собствен жилищен комплекс. Другата вероятност е да продаде земята на "Галакси инвестмънт груп", ако двата холдинга постигнат  съгласие за цената.

Виж коментарите (15)
Още новини от Новини от Пловдив:
Авария в Пловдив, хиляди са без вода
Ето го водача на листата на "Възраждане" в Пловдив
Изградиха 6 платформи за трудноподвижни хора в район "Тракия"
"Общинска полиция" спипа нарушители в Пловдив
4 градски линии възстановяват маршрутите си по западното платно н...
Станаха ясни купувачите на атрактивни държавни имоти в Пловдивско...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).