Видеомаратонът "Фасада" в "Тракия" довечера

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:28 / 19.09.2013
4093
След като Братската могила в Пловдив получи през изминалия уикенд нов живот като място за култура чрез филмите от видео фестивала "Фасада", днес, 19 септември, избрана селекция от някои от 79-те продукции ще могат да гледат и жителите на район "Тракия". От 20 ч. на кметството в "Тракия" ще се проведе "тракийското" издание на "Фасада", съобщи художественият директор на Общинска фондация "Пловдив 2019" Емил Миразчиев. 

Той припомни, че целта на тазгодишния видеомаратон бе събитието да бъде децентрализирано и да се случи паралелно на няколко места в Пловдив. Същевременно този по-разчупен формат позволява да се съживят позабравени обекти и места в града, като се превръщат в пространства за култура и релакс, обясни Миразчиев. Такава е и една от основните цели на пловдивската кандидатура за Европейска столица на културата.

Въпреки че се случва едва от няколко години, фестът "Фасада" се радва на особена популярност и в чужбина. Тази година от 298 получени кандидатури от 43 страни международно жури селектира 79 видео творби. Филмите са от България, Германия, Великобритания, Холандия, Португалия, САЩ, Франция, Канада, Израел, Италия, Дания, Австралия, Унгария, Гърция, Испания, Индия, Иран, Колумбия, Чехия, Бразилия, Перу, Сърбия, Австрия, Полша и Турция. 

Фестивалът се организира с подкрепата на Община Пловдив и Гьоте-институт България. Събитието е част от инициативата "Пловдив - кандидат за Европейска столица на културата 2019".

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани ще се бръкнат 4,8 млн. лева заради драскачите по стен...
Спират движението на част от пловдивски булевард
Побългариха една от новоремонтираните улици в Пловдив
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).