ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Видеонаблюдение в училища и детски градини в "Западен"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:49 / 23.11.2006Коментари (2)1027
Видеонаблюдение в училища и детски градини въвежда кметството на пловдивския район “Западен”. Камери ще ги пазят от нощните набези на вандали.

Вече събирам оферти от фирми за охранителна техника, каза районният кмет Маргарита Вакрилова. В началото на януари СОУ “Кирил и Методий”, детска градина “Росица” и ясла №15 ще бъдат свързани със сградата на кметството, за да ползваме обща система за наблюдение, добави тя. Постепенно тя ще обхване и другите учебни и детски заведния.

Искаме средата в тях да е подобаваща за подрастващите, обясни г-жа Вакрилова. Според нея сега дворовете са достъпни за хулигани и нощем те вилнеят в тях. “Сутрин откриваме бутилки, спринцовки, презервативи, боклук. Трошат се пейки, люлки и спортни съоръжения, тъпчат се градинки”, описа Вакрилова.

Още през юни тя поиска да се подсили охраната на училища и детски градини заради големите щети от вандалските акции. Тогава като най-тежък случай бе посочена детска градина “Росица”, сега тя е един от първите обекти, които ще бъдат поставени под контрола на камери.

“По света се инвестира във видеонаблюдение и охрана, а не във възстановяване на поражения”, посочи кметът на “Западен”. Записите от камерите помагат бързо да се открият нарушителите и да бъдат санкционирани, имат и превантивен ефект. Инвестираме много средства в ремонти, не бива да оставяме обектите без защита, добави г-жа Вакрилова.

До края на ноември ще готов проектът за възстановяване на детска градина “Полет” в кв. “Прослав” и необходимите средства ще бъдат включени в бюджета за 2007 година. Сградата е напълно разбита, около 900 000 лв. ще бъдат вложени в нейната реконструкция. Когато тя приключи, в обновеното здание ще бъдат прехвърлени децата от ОДЗ “Боряна” и там също ще започне основен ремонт.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 23.11.2006 г.
0
 
 
Защо това не се направи в целия град????? Какво правят районните кметове, чакат си само заплатките ли дето ние им ги плащаме?????
Mast3rX
на 23.11.2006 г.
0
 
 
Време беше да го направите и в "Западен" ,от 4 години говорите и нищо.. вандалщините в училищата и детските градини ще намалеят заради камерите, но за сметка на това,ще се увеличат на други не охраняеми през ноща места..
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: