ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Виновникът за жестока катастрофа на бул. "България" влиза зад решетките
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:06 / 12.03.2013Коментари (4)4039
© Plovdiv24.bg
Пострадалото такси
Пловдивският апелативен съд измени наказанието, наложено на подсъдимия Валентин Рангелов, от 2 години и 8 месеца лишаване от свобода условно с 4 години изпитателен срок на 2 години и 8 месеца лишаване от свобода ефективно  при първоначален общ режим. Делото пред Апелативен съд е образувано по жалба на гражданските ищци.

С присъда на Пловдивския окръжен съд подсъдимият Валентин Рангелов е бил признат за виновен в това, че на 23.04.2012 г. в Пловдив на бул."България" при управление на МПС "Ланчия" е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на Михаил Михов, настъпила на 1.05.2012 г. и две средни телесни повреди на Иван Иванов, довели до трайно затруднение на движението на горен ляв крайник и на долните крайници - престъпление по чл.343, ал.4 от НК.

На 23.04.2012 г. в Пловдив около 14.30 ч. подсъдимият управлявал личния си автомобил "Ланчия". Автомобилът се е движил по бул. "България", в посока от изток на запад, в северното платно за движение. 

По същото време, на същия булевард, но в обратна посока - от запад на изток, в южното платно се движел Иванов - таксиметров шофьор, който управлявал "Рено". В колата като клиенти пътували пострадалият Михаил Миков - на предна дясна седалка и съпругата му - Жечка Михова.

Таксиметровият автомобил се движел в средната лента за движение, зад него "Опел", управляван от Рангел Рангелов, а в дясната лента - автомобил "БМВ", с водач Християн Тодоров. И трите автомобила се придвижвали по бул. "България" в посока към кръстовището с ул. "Огражден", което било регулирано с работеща в нормален режим на работа светофарна уредба.

Движещите се в южното платно водачи на трите автомобила забелязали отдалече, че светофарът светва жълт сигнал, след което и червен. Въз основа на това, на разстояние около 50 - 60 метра от светофара започнали плавно да намаляват скоростта и да преустановяват движението на превозните средства.

В този момент, в кръстовището с висока скорост и без да се съобрази с червения сигнал на светофара, навлязъл Рангелов. Непосредствено след разширението на ул. "Огражден" той навлязъл в отсечката на бул. "България", отклонил автомобила в ляво и загубил управлението си над него. Така напуснал северното платно от ляво и преминал през разделителния остров, разрушавайки металната ограда и метален стълб на улично осветление. 

Впоследствие Рангелов навлязъл в южното платно, където настъпил и ударът между управлявания от него автомобил и спиращия в средната лента таксиметров автомобил, управляван от Иванов. Металните отломки на стълба, който при удара се разкъсал на две се ударили в предната част на автомобил "БМВ", управляван от Тодоров и причинили имуществени вреди по него. Вследствие удара с таксиметровия автомобил тежко пострадали водачът Иванов и возещият се на предна дясна седалка Михаил Михов. 
 
След подаден сигнал, на местопроизшествието пристигнали екипи на "Пътна полиция", пожарна и аварийна безопасност, гражданска защита и ЦСМП. Тъй като таксиметровият автомобил бил силно деформиран, се наложило предна дясна врата да бъде отстранена със специализирана техника, а пострадалия Михов, заедно с Иванов били откарани в УМБАЛ "Св. Георги", където им била оказана неотложна помощ. Въпреки лекарската намеса и проведените животоспасяващи мероприятия на 01.05.2012 г. Михаил Михов починал.

Апелативният съд в мотивите си е преценил, че е налице висока степен на обществена опасност на деянието и на подсъдимия като деец. Съдът е преценил, че присъдата трябва да бъде изтърпяна ефективно, за да бъдат постигнати целите на индивидуалната и генералната превенция, а именно поправителното и превъзпитателно въздействие върху подсъдимия и обществените очаквания за упражнената държавна принуда спрямо извършителите на подобен род посегателства.

Решението на Апелативния съд може да се обжалва или протестира пред ВКС в 15-дневен срок.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.03.2013 г.
+11
 
 
Моите адмирации към това решение и към съдийският състав.Крайно време беше някой да промени тази"порочна"съдебна практика,за подобен род престъпления да се дава условна присъда.Благодаря Ви господа Съдии
на 12.03.2013 г.
+8
 
 
Тоя лумпен да легне на асфалта и да го смачка трактор дано, някога!!!
+9
 
 
Хора, никога не сядайте на предната седалка, когато се возите на такси /за ваша безопасност е /. Второ, на такива самонадеяни и безотговорни шофьори наказанието трябва да е в пъти по-строго, за да се научат и другите, че шофирането не е шега работа. Искам да им треперят гащите като се качат да карат кола, а не да се правят на джигити.
+12
 
 
При настъпило ПТП със смърт,винаги с ефективни присъди.Условните присъди и пробациите,са неприемливи от обществото и пострадалите !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Дублиращ отбор на ПФК Ботев
Пловдив отбелязва Деня на Независимостта
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да
Не
Не мога да преценя
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: