Висшият съдебен съвет уволни дисциплинарно окръжен съдия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:44 / 24.11.2004
767
Първото дисциплинарно уволнение на пловдивски окръжен съдия вече е факт. Днес Висшият съдебен съвет (ВСС) взе почти единодушно решение да уволни съдия Петя Щинкова заради драстични нарушения в работата, довели до нарушаване правата на подсъдими. Само двама от членовете на дисциплинарната комисия са се въздържали при гласуването. Това съобщи говорителят на ВСС Светла Иванова.
Съдия Щинкова беше предложена за дисциплинарно уволнение от председателят на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров. Заради това, че забавила написването на мотивите на повече от 60 дела, подсъдимите по тях са надлежали присъдите си и са загубили правото да обжалват.
От днес съдия Щинкова губи правата си на магистрат. В срок от 40 сни тя може да обжлава решението на ВСС пред Върховния административен съд (ВАС), който от своя страна в едномесечен срок трябва да вземе решение. То ще бъде окончателно и няма да подлежи на обжалване.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).