ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте общия успех на випуск 2024 на едно от най-добрите училища в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:42 / 21.06.2024Коментари (1)7798
С тържествено връчване на дипломите МГ "Акад. Кирил Попов“ в Пловдив изпрати своя 51-ви випуск.

"Казват "Всеки край води до едно ново начало“. Днес е краят на един дванадесетгодишен период, белязан с Вашите успехи и постижения. С Вашето израстване като личности. Това са години, които са изпълнени с много емоции, истински чувства и приятелства. Години, за които след време ще си спомняте с носталгия и усмивка. От тук нататък трябва да направите следващия важен избор в живота си.

Грабнете това ново начало с разтворени шепи. Знам, че ще успеете, защото Вие сте най-добре подготвени за това. А вратите на гимназията винаги ще бъдат отворени за Вас. И помнете, където и да сте по света, ще останете в сърцата ни“, емоционално се обърна към учениците от Випуск 2024 директорът на гимназията Веселина Карапеева.

Тя очерта и постиженията на випуска: общ успех - Отличен 5.71. С успех Отличен 6.00 от диплома за средно образование са 55 от завършващите, а броят на пълните шестици от ДЗИ - 41. Пълни шестици и от двата зрелостни изпита имат 18 ученици, от които 13 са с отличен успех - 6.00 както от диплома за средно образование, така и от държавните изпити. Ана Лимонова, Георги Колев, Десислава Ненова, Йоана Йовкова, Натали Бекярова, Росен Разпопов, Изел Хатьрназ, Дуйгу Рамадан, Иван Шепелев, Мариела Антонова, Мартин Костадинов, Евгения Ангелова и Златина Тикларова са предложени за удостояване с Национална диплома на България.

В словото си Карапеева не пропусна да отбележи и многобройните постиженията на випуска през изминалите 5 години. С гордост бяха представени успехите на национални и международни състезания и олимпиади, наградите и грамотите на отличилите се с иновации и разработки в областта на математиката, информатиката, физиката, компютърната графика и български език.

Сред получилите специалния знак на Математическа гимназия бяха носителите на множество награди: Радостин Чолаков - многократно удостояван с грамота «Джон Атанасов“, Ана Лимонова - обявена за една от най-добрите в състезанията по дебати и медийна грамотност, Изел Хатърназ - лауреат на Олимпиадата по Български език и литература, Георги Колев – за множество постижения в областта на математиката, информатиката и призови места в състезанията по шах-мат, Цветомир Дафов, Славка Бенина и Весела Тошева - председател, заместник-председател и омбудсман на Ученическия съвет на гимназията в периода 2021-2023 година.

Награди имаше и за призьорите в състезанията по лека атлетика – Борислав Попгеоргиев и Евгения Ангелова. В областта на компютърната графика, информатиката и технологиите престижът на гимназията са защитавали Мартин Костадинов, Златина Тикларова, а в областта на английския език международни отличия е завоювал Милен Шопов., които също получиха почетните значки на Математическа гимназия.

Веселина Карапеева се обърна и с думи на благодарност за професионализма, търпението и всеотдайността към учители и класни ръководители на един от най-успешните в историята на гимназията випуски. “Вие сте вдъхновението, което съвместно с упоритостта и усърдието на нашите ученици, изведе и тази година гимназията на високо национално и международно ниво.“

Дванадесетокласниците получиха дипломите си от директора Веселина Карапеева и с аплодисменти изпратиха последния ден като ученици на любимата гимназия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция "Наглец" на Plovdiv24.bg срещу неправилното паркиране
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Електронно таксуване в градския транспорт
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: