Вижте общия успех на випуск 2024 на едно от най-добрите училища в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:42 / 21.06.2024
7863
С тържествено връчване на дипломите МГ "Акад. Кирил Попов“ в Пловдив изпрати своя 51-ви випуск.

"Казват "Всеки край води до едно ново начало“. Днес е краят на един дванадесетгодишен период, белязан с Вашите успехи и постижения. С Вашето израстване като личности. Това са години, които са изпълнени с много емоции, истински чувства и приятелства. Години, за които след време ще си спомняте с носталгия и усмивка. От тук нататък трябва да направите следващия важен избор в живота си.

Грабнете това ново начало с разтворени шепи. Знам, че ще успеете, защото Вие сте най-добре подготвени за това. А вратите на гимназията винаги ще бъдат отворени за Вас. И помнете, където и да сте по света, ще останете в сърцата ни“, емоционално се обърна към учениците от Випуск 2024 директорът на гимназията Веселина Карапеева.

Тя очерта и постиженията на випуска: общ успех - Отличен 5.71. С успех Отличен 6.00 от диплома за средно образование са 55 от завършващите, а броят на пълните шестици от ДЗИ - 41. Пълни шестици и от двата зрелостни изпита имат 18 ученици, от които 13 са с отличен успех - 6.00 както от диплома за средно образование, така и от държавните изпити. Ана Лимонова, Георги Колев, Десислава Ненова, Йоана Йовкова, Натали Бекярова, Росен Разпопов, Изел Хатьрназ, Дуйгу Рамадан, Иван Шепелев, Мариела Антонова, Мартин Костадинов, Евгения Ангелова и Златина Тикларова са предложени за удостояване с Национална диплома на България.

В словото си Карапеева не пропусна да отбележи и многобройните постиженията на випуска през изминалите 5 години. С гордост бяха представени успехите на национални и международни състезания и олимпиади, наградите и грамотите на отличилите се с иновации и разработки в областта на математиката, информатиката, физиката, компютърната графика и български език.

Сред получилите специалния знак на Математическа гимназия бяха носителите на множество награди: Радостин Чолаков - многократно удостояван с грамота «Джон Атанасов“, Ана Лимонова - обявена за една от най-добрите в състезанията по дебати и медийна грамотност, Изел Хатърназ - лауреат на Олимпиадата по Български език и литература, Георги Колев – за множество постижения в областта на математиката, информатиката и призови места в състезанията по шах-мат, Цветомир Дафов, Славка Бенина и Весела Тошева - председател, заместник-председател и омбудсман на Ученическия съвет на гимназията в периода 2021-2023 година.

Награди имаше и за призьорите в състезанията по лека атлетика – Борислав Попгеоргиев и Евгения Ангелова. В областта на компютърната графика, информатиката и технологиите престижът на гимназията са защитавали Мартин Костадинов, Златина Тикларова, а в областта на английския език международни отличия е завоювал Милен Шопов., които също получиха почетните значки на Математическа гимназия.

Веселина Карапеева се обърна и с думи на благодарност за професионализма, търпението и всеотдайността към учители и класни ръководители на един от най-успешните в историята на гимназията випуски. “Вие сте вдъхновението, което съвместно с упоритостта и усърдието на нашите ученици, изведе и тази година гимназията на високо национално и международно ниво.“

Дванадесетокласниците получиха дипломите си от директора Веселина Карапеева и с аплодисменти изпратиха последния ден като ученици на любимата гимназия.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Немски гражданин бере душа в болница в Пловдив
Меганаглец с грозно изпълнение пред дюнери в центъра на Пловдив
Мрежата скочи на шофьор, упрекнал и посъветвал каращите бавно
Пожарът на Младежкия хълм е овладян
Първи кадри и информация за естеството на пожара на Младежкия хъл...
"Диана Експрес", Братя Аргирови, Мими Иванова и Нелина очакват пл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).