Вижте от какви нередности се жалват пловдивските потребители пред КЗП

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:17 / 16.01.2013
3331
Над 40 акта на туристически обекти са съставили инспекторите на КЗП Пловдив през месец декември. Останалите актове в магазини и търговски обекти са 45. Това съобщи Таня Димитрова, директор на Регионалната дирекция на Комисия за защита на потребителите в Пловдив, която обхваща и областите Пазарджик, Смолян, Хасково, Кърджали и Стара Загора. 

За последния месец на 2012 година са извършени общо 431 проверки, като по-голямата част от тях са по Закона за защита на потребителите, а по Закона за туризма са извършени 121 проверки. Проверени са 69 туристически обекта, сред които попадат заведенията за хранене и развлечение, средствата за подслон и местата за настаняване. Най-честите нарушения са свързани с рекламните надписи, туристическите регистри, информацията в табелата за работното време и обявяването на цените и грамажите в менютата. 

Все още има обекти, които си позволяват да работят без удостоверение за категоризация или липса на открита процедура по категоризация на обекта, каза Димитрова. Тя уточни, че по тази причина са издадени няколко заповеди за затваряне на туристически обекти. Две от тях са за обекти на територията на град Пловдив, предстои затварянето на обект в Граф Игнатиево. Нередовни обекти без необходимото удостоверение има в областите Кърджали и Смолян, където също са предприети необходимите законови мерки. 

През изминалия месец в КЗП Пловдив са постъпили общо 175 жалби и сигнали от потребители. Жалбите са 150, а сигналите - 25. 60 % от жалбите са удовлетворени, а тези, които са от компетенцията на други органи, са препратени в срок до съответните институции. 5% от проверките, извършени по жалби и сигнали, са приключили с актове за открити нарушения. 

Продължава тенденцията потребителите да търсят предимно съдействие при проблеми със закупена бяла и черна техника и услуги, предоставяни от мобилните оператори.


Източник: радио "Фокус"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).