Владимир Темелков се срещна с търговския съветник на гръцкото посолство

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:08 / 20.02.2024
1916
Сътрудничество между Община Пловдив и посолството на Гърция в сферите на образованието, екологията и земеделието обсъдиха заместник-кметът по образование, европейски политики и бизнес развитие Владимир Темелков и пълномощният министър по икономически и търговски въпроси Димитриос Михас. Той с радост отбеляза, че много гръцки компании участват в тазгодишното издание на международното земеделско изложение АГРА в Пловдив и изяви желание повече български фирми да бъдат представени на Международния панаир в Солун.

"В Пловдив имаме много добри университети, произвеждащи кадри, от които пазарът се нуждае. Ранното кариерно ориентиране на учениците е изключително важно, за да могат те да изберат най-подходящата за тях специалност. Затова дуалното обучение и професионално образование са сред приоритети на Община Пловдив в този мандат", посочи Владимир Темелков.

Димитриос Михас сподели, че на миналогодишното издание на изложението в Солун България е била почетен гост. По време на експото българска компания, произвеждаща технология за дронове, е спечелила договор за пренос на големи товари до 300 кг. от Кавала до островите Самотраки и Тасос. По думите на търговския съветник това е български продукт, който няма аналог.

Тази година в Гърция ще се състоят две големи технологични изложения като Михас отправи покана към представители на общината и пловдивски фирми да вземат участие в тях. 

По време на срещата беше обсъдено още и задълбочаване на партньорството между Пловдив и побратимения му гръцки град Солун.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал до Plovdiv24.bg: Натъпкани сме като прасета, ще се задушим...
Пловдивчанин повдигна ризата на мъж, разкри измама на мафията от ...
Млад шофьор не спря на "Стоп", последва сблъсък с камион
Митрополит Николай прие новия директор на МВР Пловдив
По телефона от Пловдив: Ало, синът ти катастрофира и уби дете
В Пловдив има 212 000 регистрирани коли, още толкова влизат в гра...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).