Владо Дончев: Предизборна агитация? За чия сметка?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
14:18 / 10.10.2011
4180
В последните месеци, на никого не правят вече впечатление лицата, които висят на всеки стълб в града, физиономиите, които ни дебнат из зад всеки ъгъл, оградите, на които са залепени знайни и незнайни кандидати за обществено одобрение. Да, точно така... Говоря за всички тези предизборни хоругви, билбордове, плакати и т.н. В предизборната обстановка, пловдивчани като че ли привикнаха и разходката им по Главната улица да е съпроводена от всевъзможни концерти и активности, подготвени с цел да ги агитират да гласуват за един или друг кандидат за кмет. Активности, които от далеч лъхат на много похарчени от нашите джобове пари и на бедна фантазия.

Много спорно е до колко тези стотици хиляди левове, похарчени за подобни тривиални предизборни агитации ще имат възвращаемост и затова впечатление прави оригиналността на предизборната кампания на кандидата за кмет Владо Дончев. Тъй като организациите, които не са парламентарно представени не могат да разчитат на пари, извадени от бюджета, респективно от нашия джоб, кандидатът, издигнат от Гражданска мрежа за модерен Пловдив заяви, че разчита изцяло на подкрепата на свои приятели и поддръжниици- пловдивчани, които искат най- доброто за града си и вярват, че Владимир Дончев може и знае как да го направи.

Кандидатът за кмет, решил да води нестандартна кампания получи и нестандартна подкрепа. В петъчния следобед пловдивските граждани бяха изненадани от едно по- различно и оригинално шоу, което се състоя на стълбите пред бар "Каменица". Дъщерята на кандидата за кмет - Ани Дончева от най-добрата танцова школа в България "Денс Академи" направи страхотно шоу, към което спонтанно се присъединиха 30-ина младежи в сини униформи, които току що бяха приключили участието си в джаз феста. "Подкрепям не баща ми, а човека Владимир Дончев, защото той е от хората, които правят това, което е добро за другите, а не за него самия. Аз също съм възпитана така", заяви Ани. Владо Дончев провокира обществения интерес с оригинална инициатива. До емблематичния за града паметник на Мильо, беше поставена прозрачна урна, в която над 500 пловдивчани пуснаха своя глас, за да решат каква да бъде темата на първото допитване до гражданите на град Пловдив, когато Владимир Дончев стане кмет. Същевременно познатият на всички пловдивчани клоун Кени забавляваше присъстващите с политически скечове и ги подканваше да се включат в референдума. Сред многобройните зрители и гости на събитието беше и независимият кандидат за общински съветник Любозар Фратев, който всъщност е конкурент, но подкрепя Дончев и неговата листа. "Всички искаме това, което е добро за Пловдив, но малцина се осмеляват да го направят. Дончев е от хората, които искат и могат да работят за града си", заяви Фратев. Политическият мениджър на предизборната кампания и дългогодишен приятел на Владо Дончев, Борислав Цеков определи събитието като "скромно, весело и същевременно висококласно. Модерно..." и добави "Владо е номер 31 в бюлетината - три в едно. Един истински пловдивчанин - Владо Дончев. Една силна листа от добри граждани. И една любов - Пловдив. Три в едно. Номер 31."

След края на шoуто и самият Дончев заяви: "Много леко, естествено и весело се получи. Спонтанните и оригинални решения винаги са по-добри от клишетата. Естествената сцена пред бар "Каменица" не може да се сравнява със сбутаните сценички на БСП и ГЕРБ. Другите играчи в тази кампания са натикани в блатото на рутината, на многото пари, липсата на въображение и потискащата партийна или олигархична йерархия. Ние от Гражданската мрежа сме свободни, креативни и щастливи да правим това, което искаме. И ни се получава."


Виж коментарите (3)

Още по темата (764):
08.10.2012 ГЕРБ отваря нова страница в Калофер
08.10.2012 Румен Стоянов спечели частичните местни избори за кмет на Калофер
03.10.2012 Искра Радева: Подкрепете Лалка Драгоева за кмет на Калофер
28.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
27.09.2012 Безплатни медицински прегледи в Калофер
20.09.2012 Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Калофер Лалка Драгоева се срещна с пенсионери
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).