Вместо замъци - "Балдуинова кула" в евродворовете на ЦДГ-та

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
15:23 / 03.11.2010
4697
7-те пясъчника в двора на ЦДГ "Валентина" вече са готови, още вчера са монтирани и съоръженията за игра. В момента се поставя противоударната настилка,  остава да се довършат навесите, показа работата на място главният секретар на общината Борислав Инчев, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Макар русенската фирма "Металпласт", която по договор има 40 дни, за да завърши  изпълнението на застрашения по едно време от провал европроект, да е започнала в понеделник,  доста е напреднала с работата.

Пързалките, люлките и катерушките са поставени и в ЦДГ "Марица", "Дъга" и "Люляк". До края на деня ще са готови в "Осми март", утре работниците ще се местят в "Еделвайс", а после - в "Кремена" и "Радост".

Последен ще е готов дворът на "Осми март", където изгонената от кмета заради неспазени срокове пазарджишка фирма си беше складирала строителни материали. Накрая Инчев се видял принуден да изпълни заканата си, натоварил ги на три тира и ги складирал на охраняема площадка на ОП "Градини и паркове". Дойдела ли му управителката Шенка Илиева, щял да я накара да си плати.

Замъците и кончетата, за които образно разказваше бившият заместник-кмет по евроинтеграцията Ганчо Колаксъзов, когато представяше проекта, все още никъде по дворовете не се виждат. Оказа се, че всички игрушки са точно изпълнени и имало само един единствен замък, но той бил доста малък и приличал по-скоро на Балдуиновата кула. Иначе новите съоръжения отговарят на европейските стандарти за безопасност, в пет от дворовете са изградени дори естради.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (2)

Още по темата (54):
11.11.2014 Фирма иска 63 бона за калпав ремонт на пловдивско училище
20.08.2013 Съдът отхвърли иск за 1 млн.лв. срещу община Пловдив
25.07.2012 Спешно стартира ремонтът на ЦДГ "Осми март"
01.12.2011 Детските градини в Пловдив - с делегирани бюджети
28.06.2011 Отварят 4 нови групи към детските градини в "Тракия"
27.01.2011 12 детски градини в Пловдив с ремонтирани и оборудвани дворове
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Деца с тротинетки се потрошиха в Пловдив
Поредно ПТП в Пловдив
Утре правят първа копка на проекта, за който в Пловдив се говори ...
Прокуратурата: Не следва да се изнасят повече данни от разследван...
Тези са кандидатите за депутати на ПП-ДБ в Пловдив
Пускат за движение новия мост над река Марица


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).