Връчват на УМБАЛ "Св. Георги" даренията от "Българската Коледа"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:10 / 19.11.2013
1348
Апаратура, закупена с дарения от благотворителната инициатива "Българската Коледа" - кампания 2012/2013 ще връчат представители на администрацията на президентството днес, 19 ноември, в УМБАЛ "Свети георги". Това съобщиха от лечебното заведение.

Техниката е предназначена за Клиниката по ранна рехабилитация и физикална медицина към болницата. Със събраните средства са закупени апарат за робот-асистирана локомоторна терапия - тренажор за раздвижване, биофийдбак система - ЕМГ, тренажор с електронно управление за лечение на спастични състояния чрез електро-механотерапия с обратна връзка (тип велоергометър), вестибулаторна система и педобарографска платформа.

В клиниката се лекуват малчугани от цялата страна. Тъй като основна цел на кампанията "Българската Коледа" е да се помага за лечението на болни деца, освен апаратурата Президенството е поканило и художници от фондация Easy Art, които ще украсят с рисунки стените на болничните стаи, обясниха от лечебното заведение.

Децата, чието лечение се подпомага от "Българската Коледа", се определят съвместно от Българската педиатрична асоциация, Асоциацията по неонатология, Министерството на здравеопазването и организаторите на благотворителната инициатива. Решенията за отпускане на средства и за закупуване на медицинска апаратура се вземат с подписването на тристранен протокол от представители на президентската администрация, Нова телевизия и Българската национална телевизия.

"Българската Коледа" е благотворителна инициатива под патронажа на президента на България, която набира средства за лечението на болни български деца. 

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гъст черен дим в Пловдив, два екипа на пожарната са на място
Масово глобяват пловдивчани
Нова придобивка за близо 120 000 лева за район "Тракия"
Битката на Денис срещу коварното заболяване продължава, даряват о...
Пловдив се включва в "Общата молитва за мир"
Днес затварят за движение булевард в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).