Все пак ще разследват подкупните общинари

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
11:10 / 24.07.2006
1227
Във връзка с тиражираните в медийното пространство твърдения, че при обсъждане на кандидатурите за отпускане на кредит за реконструкция и модернизация на инфраструктурата на гр. Пловдив, общински съветници са поискали подкуп от по 20 000 лв., и по повод подадена жалба от Председателя на ППГОС на “Коалиция за България”, Окръжна прокуратура гр. Пловдив извърши незабавно проверка. На 21 юли тази година прокуратурата се е произнесла с постановление за отказ да се образува досъдебно производство, поради липсата на данни за извършено престъпление. Това съобщиха от районна прокуратура Пловдив.

След запознаване в детайли със случая и снемане на обяснения от всички лица, имащи отношение по него, е установено, че изнесеното в пресата всъщност се е зародило като слух, който бързо е придобил публичност. Изпусната дума или неправилно интерпретирана реплика е причинила разрастването на скандал, от който, единствената положителна последица е повишаване тиража на печатните издания, но като цяло е довел до неоснователно накърняване престижа на общинското самоуправление.

На фона на безспорната необходимост от своевременно решение на наболелия проблем с ремонта на улиците в гр. Пловдив, подобни непремерени коментари стават повод за недоверие от страна на гражданите към институциите.

С цел осигуряване на спокойна обстановка при провеждане на предстоящите обсъжданията по отпускане и усвояването на банковия кредит за ремонт на пътната мрежа в гр. Пловдив, Общинският съвет е бил уведомен незабавно за становището на Окръжна прокуратура гр. Пловдив. Информацията е на агенция "Фокус".

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Полицаи не трепнаха при вида на 40 лева
От последните минути: Нови два инцидента в Пловдив и до Скутаре
Три безплатни събития в Пловдив
Двама са в болница в Пловдив със счупени черепи
Откриха LSD в жилището на млада пловдивчанка
Лъснаха нови детайли за схемата, в която е участвал арестуваният ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).