Всяка втора присъда в Пловдив е за притежаване и разпространение на наркотици

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:24 / 30.09.2004
555
За изминалите девет месеца на годината Пловдивският окръжен съд е осъдил 204 души, съобщи пресцентърът на Съдебната палата. Спрямо 12 от обвиняемите е преценено, че не са извършили престъпленията, в които са обвинени и те са признати за невинни оправдани.
Най-голям е броят на осъдените за притежаване и разпространение на наркотични вещества – 93 души, от които 3-ма са непълнолетни. И през тази година се запазва тенденцията всеки втори осъден от окръжните магистрати да е за престъпление, свързано с наркотици.
Наблюдава се увеличаване на осъдените лица за извършени кражби в особено големи размери и грабежи при условията на опасен рецидив – техният брой от началото на годината е 33.
За убийства и причиняване на смърт по непредпазливост са признати за виновни – 17 души.
През деветмесечието съдиите са разгледали 150 искания за задържане под стража (уважени са 90 % от тях), проведени са 230 разпити пред съдия.
Издадени са 370 разрешения за претърсване и изземване (50 от тях само по време на проведената акция от МВР в началото на месец юни, свързана с изготвянето на фалшиви парични знаци и документи в Южна България).

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Мария Лалева с нова книга, ще я представи и в Пловдив
Електромобил и "Ауди" в лек сблъсък на "Гладстон"
Арестуваха и директора на Смолянския театър, полицаи го разпитват...
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).