Втори мъж е обявен за общодържавно издирване заради измамата през сайт за групово пазаруване

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
07:25 / 11.08.2011
5399
Обявиха и втори мъж за общодържавно издирване заради измамата с евтини екзотични екскурзии до Малдивите и гръцкия остров Корфу, за които Plovdiv24.bg вече писа. Полицията продължава да издирва собственика на туроператорската фирма-фантом, която подведе стотици българи.

По непотвърдена информация мъжът в момента е в Англия и утре се очаква да се прибере у нас със самолет до летището в Бургас. Най- вероятно там веднага ще бъде арестуван.

25-годишният Георги Владимиров е вторият, който полицията също в момента издирва. По документи туристическата агенция се води негова собственост. Той е осъждан два пъти за наркотици и веднъж за грабеж.

От затвора е излязъл септември 2009 година. Живее с родителите си под наем в апартамент на "Жилфонд" в ромския квартал "Столипиново". Проверка на сайта за колективно пазаруване, където бяха публикувани и закупени офертите, е показала, че въпросния мъж е т.нар. "бушон" в случая и той самият не е наясно с далаверата.

Съседите го описаха като бедно момче, работещо за 300 лева и че въпросната фирма е прехвърлена на негово име от друг човек преди три месеца.

Единственият арестуван до момента, както писахме вече, е Венелин Качаков, известен като Венко Измамата. Той се смята, че е мозъкът на схемата. Срещу него вече е повдигнато обвинение за измама в особено големи размери. Оказа се, че той е сред учредителите на ГЕРБ-Предприемачи в Пловдив и неведнъж е спонсорирал различни благотворителни акции на партията.

Повечето от 226-тте измамени, сред които има депутати и служители на Министерството на вътрешните работи вече са подали жалби в прокуратурата.

Междувременно управителят на сайта за групово пазаруване, чрез който "Еврохолидейз" извърши измамата, обеща пред репортер на Plovdiv24.bg да обезвъзмезди пострадалите за своя сметка, въпреки, че голяма част от парите хората са плащали директно на мнимия туроператор.

Виж коментарите (3)

Още по темата (24):
24.03.2015 Увеличиха присъдата на Венко Измамата
23.05.2014 Осъдиха Венко Измамата на 4 години затвор
21.01.2014 Пак отложиха делото срещу Венко Измамата
21.01.2014 Продължава делото "Еврохолидейз"
26.09.2013 Пак съдят Венко Измамата и компания
17.04.2013 Три дни съдят Венко Измамата и компания
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес затварят за движение булевард в Пловдив
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).