Възраждат Дома на благотворителността

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:57 / 18.05.2007
1585
Областният съвет на БЧК предложи днес на пресконференция обществена кампания за възраждане на Дома на благотворителността в Пловдив. Идеята бе подкрепена и от кметът на Пловдив Иван Чомаков. За целта градоначалникът получи писмо- предложение в което се заявява, че договорът за безвъзмездно ползване на сградата на Социалния дом изтича през 2010 година и областния съвет на БЧК предлага на кмета да бъде внесено искане в Общински съвет - Пловдив, за дарение на БЧК на сградата на улица "Изток" 48, за възраждане на "Дом на благотворителността" в град Пловдив.

Припомняме, че през 1999 година Областния съвет на БЧК се обърна с идеята към Община Пловдив за създаване на Социален дом. Тази идея беше подкрепена от Общинския съвет на Пловдив, който предостави за десет годишно безвъзмездно ползване сграда на бившата детска ясла 7, намираща се на ул. "Изток" 48.

Кметът Иван Чомаков получи днес наградата на Националния съвет на БЧК - званието заслужил деятел на Българския червения кръст.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).