Янг Ванг, "Браво, Пловдив": Има много потенциал, който трябва да се развие

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:00 / 19.10.2023
2814
Янг Ванг е 42-годишен предприемач, развиващ собствен ресторант с традиционна китайска кухня в Пловдив. Съдружник е в голяма компания за рециклиране на пластмаса в региона. Родом е от Северен Китай, където живее през първите 17 години от живота си. Родителите му се преместват в България през 1993 г., а четири години по-късно той ги последва и също се устройва тук. Създава семейство и отглежда трите си деца в Пловдив. Вече има българско гражданство.

Решава да се включи в битката за общински съветници в местния парламент заедно със сдружение "Браво, Пловдив“ заради любовта си към града, който иска да види в една по-добра светлина. Това, което го е привлякло към гражданската организация, е позитивността, която ги движи: "Направи много акции за Пловдив - оправиха пътища, чистиха, боядисваха. Това ми харесва. Весело е, хората се радват“.

"Вече 26 години съм в Пловдив, много свикнах с този град. Харесвам го много, но може да стане по-добре тук. Колко години вече виждам, че градът се развива, но бавно. Аз живея в Кършияка и наблюдавам –  улиците и тротоарите не са в добро състояние. Паркоместата не достигат. Действията на управляващите и процедурите въобще са бавни. Една молба да пуснеш – месец и половина, два“, анализира той.

Това е способно да откаже много чуждестранни инвеститори, които са се прицелили на българския пазар: "Сроковете може да ги изплашат“.

Янг Ванг разглежда от професионална гледна точка и проблема с чистотата на града и един от основните му врагове – политиката за сметосъбиране:

"Проблемът с недостатъчното ниво на рециклиране на отпадъци се отнася за целия свят. Това не е само в Пловдив или България. Прави ми впечатление, че преди години хората нямаха никакво отношение към рециклирането. Хвърлят хартия и пластмаса в масовия боклук, това е загуба на ресурс. В Китай например това няма как да се случи. В днешно време е малко по-добре в Пловдив, но има още много какво да се направя“, споделя Янг Ванг.

"Трябва Община Пловдив да бъде водач на тези промени. Да подкрепя и мотивира. Ако се наложи да наказва. Ако разчита на частно ниво, става по-трудно“, споделя Ванг. Според него е добра идея на първо време гражданите да бъдат мотивирани, за да се научат на маниера да рециклират – "Вижте как сдружението ни "Браво, Пловдив“ започна малко по малко да ангажира хората с това – постави "Шишеяд“ където да изхвърлят пластмасови бутилки“.  Идеята за машина, която дава ваучери за големите вериги магазини, също е добър вариант, допълва той.

Независимо от негативите, Пловдив е страхотен град, казва той – "Хората са добри, топли и културни. Има много потенциал, който трябва да се развие“, споделя Янг Ванг. Според него има много добри практики, които се използват в родината му и могат да бъдат приложени в действие на ниво местна политика в града под тепетата. Изразява надежда, че е способен да бъде полезен за обществото, ако бъде избран за общински съветник.

Виж коментарите (0)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Наплив от желаещи да учат в Пловдивския университет
Скоба и фиш за два мерцедеса в Пловдив
КТ "Подкрепа": Скандална директорка на училище в Пловдив отдавна ...
Нов епизод на "Бързи и яростни" в Пловдив, този път в 5.30 ч. сут...
Д-р Бацелова от Пловдив: Не забравяйте репелент, когато стягате б...
Премиера на "Кармен" на Античния театър днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).