ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Юлияна Рангелова: Крайно време е в политиката да влязат почтени всеотдайни хора, с изострено чувство за справедливост
Автор: Диана Бикова 11:32 / 26.10.2023Коментари (0)1519
©
Интервю с Юлияна Рангелова - кандидат за кмет на Пловдив и водач на листата общински съветници, номер 64 в интегралната бюлетина, с регистрацията на ПП "Глас народен“

- Г-жо Рангелова, защо решихте да се включите в политическия живот на Пловдив? Развивате се в съвсем различна област – вие сте действащ адвокат.

- Така е, 23 години вече съм в областта на юриспруденцията – адвокат съм, обичам много професията си. Намерението ми да се включа в тази предизборна надпревара е продиктувано от няколко много прости причини и дойде по един естествен път.

20 и повече години в политическия живот на нашия любим град Пловдив циркулират едни и същи хора, които имат желанието да занимават гражданите единствено със собствените си въпроси и собствения си дневен ред. Пловдивчани някак не ги интересуват и просперитетът на Пловдив остана на един много, много задно място. По тази причина Пловдив от много време е по-скоро в криза и буксува на едно място. Не се развива нито от гледна точка на инвестиции, на добро качество на здравеопазване, образование, туризъм, ако щете – дори и култура. Културните събития в града най-често се случват единствено и само чрез помощта на частни спонсори.

Община Пловдив се оказа недобър стопанин на града ни и това е продиктувано най-вече от неговата управа. Редно е тя да се смени с по-почтени хора, с визия за града ни. На кормилото предлагаме този път жена.

- Което е много интересно. Но, Пловдив е шовинистичен град и не знам доколко би приел една жена да бъде начело на този древен красив град. Това ще се разбере на 29 октомври, а сега имате възможност да защитите позицията си какво предлагате на пловдивчани?

- Имаме широка програма с приоритети, които сме изложили и сме ги представили на пловдивчани, като сме се съобразили и с тяхното мнение и дневния ред, който именно са съгражданите ни диктуват. След множеството срещи с хората подредихме приоритетите и се оказа, че много наболелите теми сме ги напипали, тъй като ние самите сме граждани на Пловдив, родени сме, израснали сме, получили сме образованието си тука, отгледали сме децата си. За това, смея да кажа, ние знаем от какво се нуждае Пловдив.

Пловдив повече от всякога има нужда от развитие. Пловдив е в застой. Нямаме дългосрочна стратегия за развитие нито на здравеопазването, нито на социалните дейности, нито на образованието, нито на културата и туризма. Стратегически проекти на общината са започнати и са докарани до никъде. В резултат на което имаме изключително недобре изглеждаща, разкопана и приличаща на сюжет от военни събития пътна инфраструктура.

Правото на придвижване затруднява пловдивчани, най-малкото заради това, че на централни пътни артерии се извършват нескончаеми ремонтни дейности. Качеството на въздуха също страда от това – ние сме най-замърсеният град в Европа, вредните емисии са в стойности, които не се контролират очевидно и в тази посока трябва да се предприемат действия. Презастрояването също има сериозно влияние върху замърсяването на въздуха и то от години е на такова високо ниво, че всъщност влияе върху здравето на пловдивчани. При тази демографска криза не можем да си позволим повече положението да продължава все в този вид.

Очевидно обаче управниците не се вълнуват от всички изброени проблеми.

В естествените граници на митрополията Пловдив, на 30 минути от центъра на града живеят над 600 000 граждани. Това води до извода, че има огромен смисъл в повдиганата от години тема, която не е завършена. Считаме, че има смисъл да се завърши процесът по обединяване с изкуствено създадените община "Родопи“ и община "Марица“. Там живеят много хора, които ежедневно ползват социалната, пътната инфраструктура на Пловдив, всякакви търговски обекти и каквото се сетите, но плащат данъците в съответните общини, поради което се налага да се помисли и в тази посока, било то и при условията на извършен референдум по тази тема.

- Какво ще бъде първото нещо, което ще направите, ако и когато влезете в кметския кабинет на пл. "Стефан Стамболов“?

- Едно от първите неща, които е редно да се направят, е да се направи ревизия на това, което е свършено до момента. Изброените теми водят до извод, че забавените ремонти, съответно проекти, са в голяма степен оскъпени заради това, че не се реализират в срок.

Трябва да се направи една пълна проверка на финансовото състояние на общината и най-вече на възможностите, които смятаме, че въобще не са употребени в цялост – да се използват европейски средства по Оперативна програма "Развитие на регионите“ 2021-2027 година.

Известно ни е, че община Пловдив е кандидатствала за обучение на кадри и за техническа обезпеченост и в края на тази година трябва да получи средства, свързани с това перо. Досега трябваше много от проектите, по които се предвижда съфинансиране – като водоснабдяване от язовир "Въча“, Южен обходен колектор, градската железница, електрифициран градски транспорт – да бъдат съфинансирани с европейски средства.

- Защо хората да гласуват за вас?

- Защото считаме, че крайно време е в политиката да влязат почтени хора. Хора, които имат изострено чувство за справедливост и хора, които всеотдайно биха жертвали от своето лично време, от собствените си средства и от професионалните си качества да могат да бъдат в услуга на това обществото ни да добие правото да живее в един по-приветлив, по-чист, по-зелен и по-благоустроен цялостно град.



Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Пловдив - с най-мръсен въздух в ЕС
Рокади в ДПС
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: