ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Юлияна Рангелова за новия Пловдив: Трябва да има обща воля за решаване на проблемите
Автор: Диана Бикова 08:57 / 27.10.2023Коментари (0)1509
©
"Професионализмът най-после трябва да надделее над ежедневната и постоянна необходимост на едни и същи хора да яхват властта в град Пловдив“ - казва Юлияна Рангелова - кандидат за кмет на Пловдив и водач на листата общински съветници, номер 64 в интегралната бюлетина, с регистрацията на ПП "Глас народен“.

- Г-жо Рангелова, Вашата предизборна кампания протича под мотото "Юлияна за нов Пловдив“. Защо решихте да се кандидатирате за кмет на Пловдив?

- Защото считаме, че Пловдив заслужава повече. Последните години, повече от 20 години назад, Пловдив не получава онова управление, което му се полага. Общината се управлява предимно от партийни централи и олигархични бизнес интереси. Считаме, че дойде времето гражданите да управляваме Пловдив. Аз не съм говорител на гражданите, но смятам, че ако те ме изберат, бих била човекът, който наравно с тях споделя и решава проблемите на града.

- Избройте 3 неща, които харесвате в Пловдив и 3 неща, които не харесвате?

- Пловдив е най-прекрасният град в България, не само защото ми е роден. Смятам, че градът трябва да заеме полагащото му място, защото имаме честта да живеем в най-древния жив град в Европа. Той е уникален от гледна точка на културно-историческо наследство, географско положение, че е конгломерат от хора с различна етническа принадлежност, които живеят тук.

Много трудно в три думи можем да сведем всичко, което харесваме за града ни. Фактът, че сме избрали тук да живеем, тук да си отглеждаме децата и тук да протича жизнения ни път, говори сам по себе си, че това е най-любимото място – там, където на човек са му корените.

Трите неща, които не харесваме, за нещастие, и те са повече от три. Жалко е, че положението в Пловдив е такова, че не срещнах при множеството срещи с хората одобрение на състоянието на града. Нито един пловдивчанин не намерих, който да харесва Пловдив в днешния му вид. Налице е транспортен хаос, множество безкрайно проточени ремонти през годините. Градът е мръсен, не е почистен на необходимото ниво, въздухът е замърсен, нямат капацитет нито учебните заведения, нито детските градини и ясли... Проблемите са твърде много, вероятно изброих повече от три.

- Какви ще бъдат приоритетите в работата Ви като кмет на Пловдив?

- В нашата програма сме посочили доста приоритети, но спешните неща за решаване са всякак свързани с дългосрочна визия и дългосрочна стратегия. Крайно време е да не се работи на парче. Крайно време е дори да не опитваме да наподобяваме държавното управление – за това, че там нещата се започват, не се довършват, комисия тръгва да решава един проблем, не стига до никъде и проблемът се замита. Не това целим за Пловдив, не това е нужно.

Дори в моята област – един Закон за устройство на територията, който има ключово отношение към презастрояването, има над 99 поправки. Пловдив е с много по-сериозно развитие на тъй нареченото презастрояване, тъй като много повече разрешения за строеж са се издавали и много повече сгради, с по-голямо РЗП са изникнали. Така, както се правят лобистки поправки в законите, на парче, както законът, който цитирах, не смятаме това да се пренася на местно ниво.

Тук трябва да има стратегия за развитието на града, така че всеки един от проблемите да получи своето решение и той да не бъде решен от днес до след няколко месеца или само за мандата на един даден кмет. Трябва да има обща воля за решаване на проблемите на града, а те са множество.

- Защо хората да гласуват за Вас?

- Защото имам много добър професионален екип. Имам честта зад гърба ми да бъде добър архитект, добри урбанисти, добри лекари, учители, преподаватели в различни дисциплини. Смятам, че професионализмът най-после трябва да надделее над ежедневното и постоянната необходимост на едни и същи хора да яхват властта в град Пловдив. Крайно време е пловдивчани да вземат нещата в свои ръце и да управляват, различни са формите, съвместно с градоначалника си.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!

Юлияна Рангелова - кандидат за кмет на Пловдив и водач на листата общински съветници, номер 64 в интегралната бюлетина, с регистрацията на ПП "Глас народен“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.



Още по темата: общо новини по темата: 937
05.04.2024 »
01.03.2024 »
21.02.2024 »
16.01.2024 »
05.01.2024 »
23.12.2023 »
предишна страница [ 1/157 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юли 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Пловдив - с най-мръсен въздух в ЕС
Рокади в ДПС
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: