Юлияна Рангелова за новия Пловдив: Трябва да има обща воля за решаване на проблемите

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
08:57 / 27.10.2023
1511
"Професионализмът най-после трябва да надделее над ежедневната и постоянна необходимост на едни и същи хора да яхват властта в град Пловдив“ - казва Юлияна Рангелова - кандидат за кмет на Пловдив и водач на листата общински съветници, номер 64 в интегралната бюлетина, с регистрацията на ПП "Глас народен“.

- Г-жо Рангелова, Вашата предизборна кампания протича под мотото "Юлияна за нов Пловдив“. Защо решихте да се кандидатирате за кмет на Пловдив?

- Защото считаме, че Пловдив заслужава повече. Последните години, повече от 20 години назад, Пловдив не получава онова управление, което му се полага. Общината се управлява предимно от партийни централи и олигархични бизнес интереси. Считаме, че дойде времето гражданите да управляваме Пловдив. Аз не съм говорител на гражданите, но смятам, че ако те ме изберат, бих била човекът, който наравно с тях споделя и решава проблемите на града.

- Избройте 3 неща, които харесвате в Пловдив и 3 неща, които не харесвате?

- Пловдив е най-прекрасният град в България, не само защото ми е роден. Смятам, че градът трябва да заеме полагащото му място, защото имаме честта да живеем в най-древния жив град в Европа. Той е уникален от гледна точка на културно-историческо наследство, географско положение, че е конгломерат от хора с различна етническа принадлежност, които живеят тук.

Много трудно в три думи можем да сведем всичко, което харесваме за града ни. Фактът, че сме избрали тук да живеем, тук да си отглеждаме децата и тук да протича жизнения ни път, говори сам по себе си, че това е най-любимото място – там, където на човек са му корените.

Трите неща, които не харесваме, за нещастие, и те са повече от три. Жалко е, че положението в Пловдив е такова, че не срещнах при множеството срещи с хората одобрение на състоянието на града. Нито един пловдивчанин не намерих, който да харесва Пловдив в днешния му вид. Налице е транспортен хаос, множество безкрайно проточени ремонти през годините. Градът е мръсен, не е почистен на необходимото ниво, въздухът е замърсен, нямат капацитет нито учебните заведения, нито детските градини и ясли... Проблемите са твърде много, вероятно изброих повече от три.

- Какви ще бъдат приоритетите в работата Ви като кмет на Пловдив?

- В нашата програма сме посочили доста приоритети, но спешните неща за решаване са всякак свързани с дългосрочна визия и дългосрочна стратегия. Крайно време е да не се работи на парче. Крайно време е дори да не опитваме да наподобяваме държавното управление – за това, че там нещата се започват, не се довършват, комисия тръгва да решава един проблем, не стига до никъде и проблемът се замита. Не това целим за Пловдив, не това е нужно.

Дори в моята област – един Закон за устройство на територията, който има ключово отношение към презастрояването, има над 99 поправки. Пловдив е с много по-сериозно развитие на тъй нареченото презастрояване, тъй като много повече разрешения за строеж са се издавали и много повече сгради, с по-голямо РЗП са изникнали. Така, както се правят лобистки поправки в законите, на парче, както законът, който цитирах, не смятаме това да се пренася на местно ниво.

Тук трябва да има стратегия за развитието на града, така че всеки един от проблемите да получи своето решение и той да не бъде решен от днес до след няколко месеца или само за мандата на един даден кмет. Трябва да има обща воля за решаване на проблемите на града, а те са множество.

- Защо хората да гласуват за Вас?

- Защото имам много добър професионален екип. Имам честта зад гърба ми да бъде добър архитект, добри урбанисти, добри лекари, учители, преподаватели в различни дисциплини. Смятам, че професионализмът най-после трябва да надделее над ежедневното и постоянната необходимост на едни и същи хора да яхват властта в град Пловдив. Крайно време е пловдивчани да вземат нещата в свои ръце и да управляват, различни са формите, съвместно с градоначалника си.

Цялото интервю гледайте в прикаченото видео!

Юлияна Рангелова - кандидат за кмет на Пловдив и водач на листата общински съветници, номер 64 в интегралната бюлетина, с регистрацията на ПП "Глас народен“.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (937):
05.04.2024 МВР с остра реакция към Кирил Петков и Атанас Атанасов
01.03.2024 Нов общински съветник в Пловдив
21.02.2024 ВАС реши: В Панагюрище ще има нови кметски избори
16.01.2024 Момчето, което показа мускули, докато се брояха бюлетини, остана без
заплащане
05.01.2024 Иван Петков напуска ръководството на ГС на БСП – Пловдив, избраха нов председател
23.12.2023 Глобяват самозабравили се партии в Пловдив?
Още новини от Новини от Пловдив:
Наплив от желаещи да учат в Пловдивския университет
Скоба и фиш за два мерцедеса в Пловдив
КТ "Подкрепа": Скандална директорка на училище в Пловдив отдавна ...
Нов епизод на "Бързи и яростни" в Пловдив, този път в 5.30 ч. сут...
Д-р Бацелова от Пловдив: Не забравяйте репелент, когато стягате б...
Премиера на "Кармен" на Античния театър днес


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).