''За два затрити живота - само десет години?!"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:18 / 03.12.2004
1898
Новината за решението на Пловдивския окръжен съд 46-годишният Красимир Йорданов да лежи в затвора 10 години и заплати 40 хил. лв. обезщетение за убийството на бившата си съпруга Пенка Стоянова (38) разбуни духовете в града, пише в-к "Новинар". Той е наръгал 14 пъти с нож бременната си жена в асансьора по Коледа 2001 г., припомня изданието.
"Потресена съм, не мога да повярвам, че за два затрити живота ще лежи в затвора само 10 години", коментира съседката Иванка Ангелова. Тя е една от първите, която е видяла тежко ранената Пенка. "Пенка беше добра жена, гледаше си децата, переше, готвеше, чистеше, даже ходеше при майката на тоя изверг да й помага, когато той беше в Южна Африка", разказа Ангелова. Тя смята да организира съседите да пишат петиция до президента. "Как може, за къде-къде по-леки престъпления да се налагат жестоки наказания! Възмутен съм от тая съдебна система!", заяви 50-годишният пловдивчанин Ангел Ботев. Припомняме, че по същото време пловдивските магистрати осъдиха 26-годишен мъж на 13 и половина години затвор при първоначален строг режим и 170 хил. лв. глоба за "опит да разпространи наркотично вещество хероин на обща стойност 88 лв."
За жестокото убийство Пловдив24 писа през септември, когато съдът поднови делото срещу Йорданов: Дело срещу убиец, заклал бременна жена, отново влиза в съда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пиле няма да може да прехвръкне, Пловдив почернява от полиция
Клиент: Пред мен мъж купи 5 порции по 8 лева! Не е редно!
Окончателно: Догодина ще затворят важно кръстовище в Пловдив
Пуснаха асансьорите на "Модър - Царевец"
В Пловдив посъветваха шофьорка да си изпие кафето, преди да се ка...
Луксозен "Мерцедес" се предлага срещу имот в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).