За по-голяма сигурност: Слагат прожектори на 50 пешеходни пътеки в Пловдив

Автор: Мария Морунова
Коментари (10)
09:00 / 06.03.2014
5233
В бюджета на община Пловдив тази година са заложени 50 хил. лв., с които да се осветят 50 пешеходни пътеки. Целта е да се осигури по-голямата безопасност на пешеходците. Това каза зам.-кметът на Пловдив Александър Държиков, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Пилотно осветихме пешеходната пътека на бул. "Източен", в близост до кръговото кръстовище с бул. "6-и септември". Ефектът е доста добър, както и отзивите на гражданите. Всъщност два прожектора са поставени от двете страни на пътеката. Тези прожектори са свързани с уличното осветление и осветятват пътеката вечерно време. Тя се вижда отдалеч", обясни зам.-кметът.

По думите му ще бъдат осветени пешеходни пътеки из целия град. Ще се наблегне на местата, където има училища и детски градини.

Ресорният кмет подчерта също, че през миналата година 80 пешеходни пътеки са били оборудвани със светлинна сигнализация. През тази година общинското ръководство надгражда работата си в сферата на безопасността на движението по пътищата.


Виж коментарите (10)
Още новини от Новини от Пловдив:
Днес затварят за движение булевард в Пловдив
Общинско предприятие търси нови служители
Пловдивчанин: Едва не умрях на пътя, млада двойка ми спаси живота...
Иван Петков ще води листата на БСП в Пловдив, Манол Генов в облас...
В Пловдив изнесоха подробности за опасното вещество, източник на ...
Започна монтажът на светофар на улица "Даме Груев"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).