За високи стандарти и предимство при финансирането в културата се обявиха от ГЕРБ-СДС в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:40 / 27.05.2024
2578
Предимство при финансиране на културата и секторите в изкуството, така че всяка година да се надгражда– това е основното послание, което кандидатите от листата от ГЕРБ-СДС в Пловдив проф. Даниела Дженева и Деница Николова направиха по време на срещата им с представители на културния сектор в града.

Сред участниците бяха музейни работници, галеристи, занаятчии, писатели, музиканти, мениджъри, хора, които творят и организират големи фестивали в Пловдив.

Освен това е необходимо да се отговори на исканията на сектора и да бъде постигната стандартизация и категоризация на музеите, за да може по този начин и финансирането да бъде справедливо разпределено между тях спрямо възможностите за развитие и условията, в които работят.

Професор Даниела Дженева и Деница Николова обаче подчертаха, че необходимите промени в Закона за културното наследство  зависят  от мнозинството в Народното събрание. Да, работим и ще продължаваме да работим в тази посока, за да постигнем стандартизация и категоризация, категорични бяха кандидатите за представители в 50-тия български парламент от ГЕРБ-СДС. На тяхното внимание бе представено искане за финансиране и специално отношение към неправителствения сектор в сферата на културата.

Благодарение на тези регулярни срещи и факта, че секторът е държал тясна връзка с пловдивските депутати, на национално ниво са се поставяли теми, по които впоследствие са водени битки и са постигани добри резултати, подчерта заместник-кметът по култура Пламен Панов и като пример даде постигнатото от музеите в искането им за по-достойно заплащане на техните служители. 

Второто място на професор Даниела Дженева – художествен ръководител на Ансамбъл "Тракия", хореограф, университетски преподавател, е място за културата на град Пловдив в българския парламент, заявиха участниците.

На изборите на 9-ти юни ГЕРБ-СДС е с № 22 в бюлетините. За стабилна България в сигурна Европа!

Виж коментарите (0)

Още по темата (623):
14.09.2024 Михаил Константинов прогнозира разпределението на мандатите в новия
парламент
07.09.2024 Областните председатели на БСП с официална позиция
25.08.2024 Първият министър в кабинета на Главчев 2 стана ясен
22.08.2024 Ще свика ли Радев консултации с парламентарните групи?
10.08.2024 Наказват членове на БСП заради саботаж на пленума
10.08.2024 Със скандал започна пленумът на БСП
Още новини от Новини от Пловдив:
Томи Бозвелиев е загиналият шофьор от жестоката катастрофа в Плов...
Мъж събори с ритник камера на КАТ в Пловдив
Три великолепни същества се родиха в Природонаучния музей
Производител от Пловдивско: Толкова лоша година като тази не е им...
В Пловдив избират новия шеф на БЛС
Районните кметства в Пловдив търсят служители, обявили са и какви...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).