ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Забърдовският кмет спира 2 лева такса за поглед към Чудните мостове, плашат го с взрив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:23 / 09.06.2009Коментари (1)8114
© Plovdiv24.bg
Според Черпоков взривът е бил поставен от туристическата мафия
Станалият около полунощ взрив на луксозен мерцедес в район "Тракия" е трябвало не да убие, а да сплаши кмета на Забърдо Валентин Черпоков. До това заключение е стигнала след оглед полицията. Взривът е бил поставен на лявата гума, щетата - откъртен калник. 

"Това го очаквам от година и половина - две. На Чудните мостове идваха разни мутри, стреляха с пистолети, плашеха туристите. Казах им, че не искаме подобни неща, защото това е туристическа атракция. Заведоха дело срещу мене, че съм ги нарекъл мутри", призна Черпоков.

В Пловдив живеят децата на забърдовския кмет. Стреснат, сега има намерение да прибере семейството на село. Той е паркирал автомобила, който е на негов приятел бизнесмен и в момента му го изплаща, около 18 часа снощи пред блок 201 в "Тракия". 

Тази сутрин е имал намерение да отнесе в София специално писмо, адресирано до президента, омбудсмана, до всички медии и политически партии, които ще участват на предстоящите парламентарни избори "Относно: пречка за развиване на селския туризъм в с. Забърдо". В сряда пък е смятал да дава пресконференция пред смолянските медии.

Заради междувременно станалия взрив първата изява на Черпоков беше импровизирана пресконференция за пловдивските медии, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"Подозирам, че сплашването идва от туристическата мафия. Мисля, че проблемите ми идват от Чудните мостове. Преди около година прекратих договора на една фирма, която открадна вероятно около 500-600 хиляди лева. Събираха по 2 лева от туристите, които идват да видят природния феномен. В някои дни минават по 2000 души. Това прави 4000 лв. дневно, но нито лев не е отишъл нито в държавата, нито в община Чепеларе", предположи Черпоков.

Откакто почнал да се рови в тези два лева, започнал да получава заплахи: "Ще ти съсипя семейството, ще те побъркам". Заради заплахите кметът е завел дело и го е спечелил, като отправилият ги лице в лице туристически бос Юри Хаджиев бил глобен 2500 лв. Той от своя страна пък водил дело за обида срещу Валентин Черпоков, че го бил наричал мутра, но не успял да спечели, защото не бил упоменат поименно.

Макар и събирането на таксата да било преустановено, стопанисващата хижата фирма на Юри Хаджиев се чувствала господар на Чудните мостове и не допускала други търговци наоколо. Все едно било в Пампорово да има един хотел и един ресторант. Миналата година самият Христо Стоичков довел инвеститори, които имали намерения да направят вложения за милиони, като купят 400 декара земеделсказемя, която да използват за възобновяеми енергийни източници. Според Черпоков несменяемият директор на РИОСВ - Смолян, Спилков, известен като покровител на Хаджиев, ги прогонил. Подозира попечителство свише от най-високото място в министерството на околната среда.

"Бъдещето на Забърдо е в туризма. Възстановихме тукашното дървено виенско колело. Спечелихме и реализирахме шест европейски проекта. Направихме скулптурна композиция "Гостоприемството на Родопа планина". В скалите над селото монтирахме светещ знак "Добре дошли в Забърдо". Спечелихме златен печат и значка за уникално и развито селище", обясни алтернативите за развитие на селото си кметът заради все по-западащия поради ниските изкупни цени традиционен поминък, свързан с картофопроизвоство и животновъдство.

Няколко разрешителни за търговия на хора от селото издал Черпоков, за да могат, продавайки собствена продукция, и те да спечелят нещичко от туризма. Предполага се, че това съвсем е разгневило монополиста.

По-малко възможно е според Черпоков сплашването да е дело на дървената мафия.



(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 2
28.12.2009 »
09.06.2009 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Катастрофи в България
Ботев в Лига Европа, сезон 2024/2025
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Трябва ли кметът Костадин Димитров да поведе листата на ГЕРБ в Пловдив?
Да (1241) 50%
Не (1056) 43%
Не мога да преценя (164) 7%
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: