Задържаха извършителите на тежко престъпление в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
11:15 / 18.12.2012
13676
За по-малко от 24 часа пловдивски криминалисти задържаха извършителите на тежко престъпление. Както съобщихме вчера, същия ден около 6,30 часа пред дома си в Пловдив е бил прострелян в ръката 44-годишен мъж. Той е без опасност за живота. 

В резултат на бързите съвместни действия на служителите от Трето РУП и колегите им от сектор "Криминална полиция" са били задържани заподозрените в престъплението. Това са 52-годишната пловдивчанка В.И и нейния познат И.Х. /22 г./. По първоначални данни двамата са причакали мъжа пред дома му. 

Когато той влизал в колата си на тръгване за работа, те изскочили маскирани от паркиран наблизо "Фолксваген". Единият от тях насочил пушка срещу пловдивчанина, но той оказал съпротива и в настъпилата схватка бил прострелян в ръката. Въпреки това пострадалият мъж успял да отблъсне нападателите си и да счупи стъкло на колата им. 

Уплашени маскираните избягали с фолксвагена по бул. "Васил Левски". Малко по-късно те изоставили колата в района на "Шекер махала". Предполага се, че инцидентът е бил провокиран след пререкание заради конкуренция между фирмите на пострадалия и В.И. 

Заподозрените са задържани за 24 часа в ареста на Трето РУП. Лекият автомобил "Фолксваген" е иззет. Намерена е и пушката, с която е стреляно. За случая е уведомена Окръжна прокуратура - Пловдив.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
В къща в Пловдив откриха още една плочка, източник на йонизиращо ...
В Пловдив направиха възстановка на събитията от 1908 г.
Пловдив отбелязва 116 години от обявяването на Независимостта на ...
Сигнал: Абсолютно безобразие, вече имаме и инцидент тук!
Изнасят данни за развитието на пазара на жилищни имоти в Пловдив
БМВ излетя от кръстовище в Пловдив - няма ни шофьор, ни номера


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).