Загиналото момче на Околовръстното знаело 4 езика, имало голям потенциал

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (19)
17:37 / 06.03.2024
33358
"Длъжен бях да започна тази работа, защото имам малко дете и жена. Парите не ми стигаха. В онзи ден камиона беше в сервиз. Тръгнах от Пловдив към Стара Загора по Околовръстния път. Започна да вали, пътят беше мокър, карах с 60-70 км/час. Камионът се разтресе, погледнах в огледалото и видях, как ремаркето навлиза в насрещното. Подадох малко газ и опитах да изправя ремаркето, понеже отсреща идваше кола, не успях да го овладея и тя се вряза в него. Съжалявам.", каза подсъдимият Кристиян Христов пред Окръжен съд Пловдив по-рано днес.

Той е обвинен, че на 07.07.2023 г. при управляване влекач марка "Ивеко“ с полуремарке по непредпазливост е причинил смъртта на Християн Агаларев. 

По време на разпоредителното заседание стана ясно, че Христов е готов да признае вината си и делото да се гледа по съкратената процедура, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Защитникът му представи на съдия Екатерина Роглекова характеристични данни за личността на Христов и пожела да бъде разпитана жената с която живеят на семейни начела. 

От друга страна родителите на починалото момче не пожелаха да влязат в залата, а адвокатът им депозира молба да бъдат конституирани, като частни обвинители. Съдът прие всички искания на страните.

Подсъдимият Кристиян Христов помоли да каже няколко думи преди окончателната присъда. Многократно той изрази съболезнования на близките на починалото момче и сподели, че лятото на 2023 животът му се е променил изцяло.

"Напуснах работа. Не живея вече в Пловдив, а на село. Постоянно съм под стрес. Всеки ден гледката и момчето са ми пред очите".

Той разясни, че преди инцидента е бил международен шофьор в чужбина, но заради 3-годишната си дъщеря е искал да бъде по-близо до нея.

След него бе разпитана приятелката му Деница Лафчиева, която разказа за здравословно му състояние в момента.

"Няма да забравя деня, в който ми се обади. Беше притеснен и изплашен. От тогава при нас нещата тръгнаха наобратно. Съжаляваме. Той има посттравматичен стрес. Такова нещо не ти се случва всеки ден."

Прокурорът по делото внимателно изслуша думите им и даде допълнителни разяснения за случилото се.

"Инцидентът е станал към 14:30 часа. Асфалът е бил мокър, участъкът е имало знак, обозначаващ максимално допустима скорост до 60 км/ч за всички коли. Експертизата показва, че въпреки забраната той е карал със скорост от 89 км/ч. При навлизане за десен завой се е получило занасяне на полуремаркето, което е препречило цялото западно пътно плътно. Ударът е бил неизбежен според автотехническата експертиза."

Представителят на държавното обвинение каза, че Христов е многократно наказван водач и определи поведението му като безотговорно предвид професионалната му категория.

Според прокурора нужното наказание бе в размер на 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитателен срок. Тя пожела книжката му да бъде взета за по-дълъг период от лишаваното му от свобода.

Адвокатът на пострадалите разказа в зала, че загиналото момче е знаело 4 езика, бил е уважаван в сферата си и е имал потенциала за стойностен живот.

"Ако не е бил заклещен под полуремаркето, щяхме да имаме ПТП с още пострадали и загинали."

Той се солидаризира с желанието на прокурора относно наказанието, но остави съдията да реши ефективно или условно ще бъде то.

Защитникът на Христов потвърди, че клиентът му наистина е превишил скоростта, но не е осъзнавал обществената опасност, която може да настъпи.

Според него нужното наказание би било 3 години лишаване от свобода условно с 5 години изпитател срок. Той остави съдът да прецени периода за отнемане на книжката за управление на МПС.  

В крайна сметка Кристиян Христов получи присъда от 2 години условно с 5 години изпитател срок. За същия период той трябва да посещава пробационен служител. Книжката му ще бъде взета в срок от 5 години.

Виж коментарите (19)

Още по темата (4):
04.10.2024 Нов тежък удар за семейство, загубило сина си в катастрофа до Пловдив
07.07.2023 Млад мъж е загиналият при челния сблъсък до Пловдив, 25-годишен е причинил мелето
07.07.2023 Ексклузивно: Първи кадри от мястото на трагедията до Пловдив
07.07.2023 Тежко ПТП със загинал на източния обходен път на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Талантливо момиче от Пловдив е сред победителите в националния ко...
Посочиха смущаващ факт покрай трагедията със загиналите край "Гра...
Кметът на Пловдив: За три дни решихме голям проблем
Успешна японска компания инвестира 60 млн. лв. в завод край Пловд...
Изтърбушиха бившия White Bar на Главната
Умъртвиха 900 птици в Пловдивско заради огнище на птичи грип


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).