Заговориха за разширяване на булевард "Пещерско шосе"

Автор: Ивет Калчишкова
Коментари (9)
16:55 / 06.06.2024
6841
Кметът на район "Западен" Тони Стойчева сподели пред репортер на Plovdiv24.bg мнението си, че бул."Пещерско шосе" трябва да бъде е разширен.

"Ще внесем предложение към Общинския съвет за прекратяване договора за изграждане на паркинг пред една от частните болници там, защото от кръстовището с ул." Царевец" до кръстовището с ул."Копривщица" няма имоти за отчуждаване и там реализацията за разширението на булеварда е възможна."

Стойчева сподели, че се надява един ден да има велоалея от Околовръстеото шосе до центъра на града. 

Припомняме, че на 5 юни 2024 Стойчева официално внесе предложението си за прекратяване на договор за наем на имот, който е публична общинска собственост, находящ се на бул. "Пещерско шосе" пред УМБАЛ "Пълмед". Той е сключен между община Пловдив и "Булфарма" ООД.

Районната администрация е на мнение, че договорът за наем не защитава интересите на гражданите, живущи в непосредствена близост и около имота, а обслужват интереси на частни лица, а именно "Булфарма" ООД, която има намерение да изгради паркинг.

Според нея приоритет за жителите на район "Западен" е разширяването на бул. "Пещерско шосе", като в частта му от ул. "Царевец" до ул. "Копривщица" няма парцели за отчуждаване и съответно -  пречки да се разшири тази пътна артерия. След приключването на ремонта на ул. "Царевец" трафикът отново попада ще попадне в една тясна фуния и няма да се олекоти по никакъв начин.

Докато се премине към проектиране и реализация на разширяване на бул. "Пещерско шосе", е възможно в границите на имота, даден под наем на "Булфарма" ООД, да се изгради временен открит общински паркинг.

По думите й администрацията на район "Западен" е изработила скица-предложение за изграждане на такъв с 233 паркоместа, като водещ мотив в случая е острият дефицит на места за паркиране в тази част на квартала.

Това би довело до увеличаване на приходите на Община Пловдив в значителна степен и би задоволило действителните потребности на живущите.

Тони Стойчева подчертава, че не следва градът да бъде заложник на частни интереси.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (9)

Още по темата (20):
06.09.2024 Соломоновско решение: Предлагат споделено паркиране пред "Пълмед"
22.07.2024 Кметът на "Западен": Прокуратурата е започнала разследване на паркинга на "Пълмед"
18.07.2024 Заместник-кметът Тошо Пашов: До 3 г. започва разширението на Пещерско
15.07.2024 Ще развалят ли договора за паркинга пред "Пълмед"?
05.07.2024 "Пълмед": Ще следим изкъсо и ще съдим всеки, който ни клевети
29.06.2024 БСП-Пловдив: Изграждането на паркинг за обществено ползване е по-добрия вариант, отколкото да се обслужват интересите на частно дружество
Още новини от Новини от Пловдив:
Затваряйте прозорците! Пожар в Маноле, при който гори патешка тор...
Специална комисия следи строителството и парите за стадион "Локом...
Община Пловдив дарява последния имот на АПИ за финалното довършва...
Доста амбициозна програма за ремонти на район "Западен" - лек гаф...
Култово! В Пловдив автобус върви по 4 линии наведнъж, пътниците п...
Район "Южен" с нова придобивка за над 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).