Захари Георгиев и Атанас Папаризов подкрепиха млади таланти

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:22 / 18.05.2007
1316
Съвместна изложба на двама млади художници бе открита под егидата на пловдивския народен представител Захари Георгиев и евродепутата и кандидат за член на ЕП от "Платформа Европейски Социалисти" Атанас Папаризов. 15 картини подредиха в читалище "Иван Вазов" в Стария град Росица Бочукова и Милен Сиромашки. Галеристката Красимира Алексиева представи творбите на младите таланти. Росица е заложила на цветята, а Милен - на природата. Целта е половината от парите при продажбата на картините да отидат за подкрепа на други млади художници.

Впечатлен съм от идеята на Милен и Росица да помогнат на други млади таланти с част от средствата. Наистина младоста често има нужда от подкрепа, за да направи първите свои самостоятелни стъпки. С радост приех споделената от Милен идея за тази изложба и помолих моя приятел Атанас Папаризов да се включи също. Винаги можете да разчитате както на моята подкрепа, така и на неговата. Впечатлен съм от творбите ви и ви желяа много успехи, поздрави художниците Захари Георгиев.

Има смисъл да подкрепяме както тези, които създават изкуството, така и тези, които го раздават. Това е типично българска черта- да се изявим, но и да помогнем на другите да се изяват заедно с нас. Поздравявам ви за идеята изложбата да има благотворителна цел, каза Атанас Папаризов. Той обеща , че ще покани млади таланти да посетят Брюксел и Европейския парламент. Ще съдействам да покажем в ЕП изкуството на Пловдив. Да покажем на европейците, че ние, българите , сме хора с традиции и богата душевност, каза евродепутатът.

Захари Георгиев и Атанас Папаризов веднага си купиха по две картини от Милен и Росица. Г-н Георгиев си хареса "Родопски мотив 5" и "Нарцис", а г-н Папаризов-"Брези 1" и "Карамфил".

Евродепутатът ще украси офисите си в Брюксел и Страсбург с творбите на Милен и Росица.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...
Ексклузивно: Не приеха Небет тепе заради некачествено изпълнение!...
След тричасова транспортна блокада: Възстановиха движението през ...
Съединиха двата края на новия Бетонен мост!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).