Захари Георгиев предлага Международно изложение по ITв управлението в Международен панаир - Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
14:10 / 21.01.2007
1236
Пловдивският народен представител Захари Георгиев се завърна от петата сесия на Международната парламентарна асамблея за информационни технологии (IPAIT), която се проведе в Хелзинки във Финландския парламент. В асамблеята, създадена преди 5 години по предложение на Южна Корея, членуват 47 държави от цял свят, а 13 са наблюдатели. Целта на форума е да направлява влиянието на информационните технологии върху развитието на обществените отношения чрез парламентите на отделните страни членки и да дава възможност за обмен на информация между тях.

Съставът на нашата делегация, в която освен Захари Георгиев, бяха включени Минчо Спасов от НДСВ, независимият депутат Марио Тагарински и съветничката на Георги Пирински Савина Големинова, определи Председателят на 40-то НС. На заседанието на асамблеята България беше не само приета за член на IPAIT, но и утвърдена за домакин на следващата сесия през 2008 г. По предложение на членовете на делегацията ни ще бъде създаден и web сайт, в който да се публикува информация за всички досегашни форуми на IPAIT и да се използва за популяризиране усилията на парламентите в подкрепа на високите технологии.

След завръщането си от форума Захари Георгиев предложи на Председателя на НС при подготовката на следващата среща да се даде възможност на всички университети, научни звена и фирми, работещи в областта на високите технологии да подготвят свои разработки и презентации пред участниците в шестата заседание на Асамблеята. Той предлага още да се организира международно изложение, свързано с приложението на IT в управлението – както на законодателната, така и на изпълнителната власт. Предложението му е тази изложба да се възложи на пловдивския Международен панаир и тя да се проведе заедно със сесията, на която ще сме домакин през следващата година. Г-н Георгиев ще отстоява едното от заседанията на шестата Международна парламентарна асамблея за информационни технологии през 2008 г. да е в Пловдив и да е съчетано с разглеждането на изложбата в Международния панаир. След заседанието могат да се покажат маршрути и обекти, за да представим града си като привлекателна туристическа дестинация.

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Петима кандидати за омбудсман на Пловдив
КАТ - Пловдив спи, полицията в Пловдив и тя спи
Денят в Пловдив започна с инцидент
Стряскащи кадри от катастрофата в Пловдив, при която загина 34-го...
Млад мъж е загинал при жестоката катастрофа край Полиграфията
Пореден инцидент с усукана кола около стълб в Пловдив, говори се ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).